Bus med lillasyster..

Sitter hemma hos mamma nu, blev att fara hit. Lillasyster är toksöt som vanligt och jätteglad att se mig. Hon går och sjunger på "ja må hon leva" hela tiden eftersom de varit på 40 års kalas idag.

Hon tycker det är jättekul när jag fotar henne och efter varje bild vill hon se hur hon såg ut. Drygt 2 år och redan brydd, undrar hur det här ska gå i framtiden :P Sen när man visar bilden pekar hon och säger "illda" (Alvilda, heter hon). Så supergullig, trots att hon har massa smuts runt hela munnen och ändå vill pussas. Man kan ju inte stå emot henne. Hon kommer bli såå himla bortskämd, eller inte bli, hon är det redan.

Imorrn blir det bus med Alvilda hela dagen. Ska slå en pling till mormor och morfar och höra om de ska komma hit så man hinner träffa dem också.

Försökte även peta in en lunchdate i veckan med M, men hon jobbar dag så det blir svårt att passa in så att vi har lunch samtidigt. Ska dock försöka fara på bio med henne på tisdag istället. Är även bjuden på tjejkväll hemma hos henne på fredag. Jag hade missat att det var nu på fredag, hon frågade om jag kunde komma för flera veckor sedan. Jag tackade nej eftersom det såg ut att vara mycket i skolan, dock var vi så effektiva att det blev att fara ner hit ändå. På fredag är det dock bowling med jobbet, så eventuellt kan jag fara till henne efteråt. Beror ju på hur länge de stannar hos henne, lät som att det eventuellt skulle bli utgång senare under kvällen.

Förresten idag ska sambon ut med N. De sitter hemma hos oss och dricker öl nu, sen skulle de nog fara ut. Kul att han får komma ut och träffa lite folk, speciellt nu när D har flyttat från Ume. 

Nu ska jag nog kolla lite på tv och ta det lugnt. Så slut sen igår, blev så sent.

Solstorm

Har precis tittat klart på filmen "Solstorm". Den var ganska bra för att vara en svensk film tycker jag. Ändå var den lite skum på någit sätt, men jag gillar den ändå. Den var ändå ganska hemsk, med en pastor som inte kunde hålla fingrarna i styr. Ska inte avslöja för mycket, om det är någon som inte sett filmen. Trots allt sevärd, speciellt om man sitter hemma och inte har något att göra.

I veckan blir det jobb för hela slanten. Ska dock försöka få in en träff med C, jag hann ju inte hälsa på henne senast jag var nere. Sen hade jag tänkt försöka fota lite en eftermiddag, när var och hur vet jag inte. Hade tänkt få med mig J åtminstone, han har ju även stativ och så. Skulle vilja testa lite, sen så tänkte jag att han ska få lära mig lite funktioner på kameran som jag inte lärt mig ännu. Hoppas på att ta några fina Stockholmsbilder varjefall. Sen ska jag försöka få in en fika eller dyl med min syssling E. Träffade henne och en annan kompis H igår, gick förbi Snaps och sa hej. Inte träffat H på länge heller. Lite avundsjuk på henne, hon drar till Brasilien snart en längre vända.

Fan, har skitont i nacken. Måste ta tag i den. Måste till en sjukgymnast, inte bra som det är nu. Det har förvärrats och jag har ont hela tiden. Trycker jag där gör det ännu ondare, kotorna är ömma och varma. Ska ringa en sjukgymnast på måndag, jag måste innan det blir ännu värre. Det har som förvärrats ordentligt på bara några dagar.

Funderar på vad jag ska göra nu, blir nog att fortsätta läsa Shantaram. Är för tung i huvudet idag för att plugga. Skulle inte skada att sova en stund heller. Blev inte alltför många timmar inatt.


Usch..

..vad bloggen strular och är seg.. Det är väl egentligen som vanligt då, tycker det varit ovanligt mycket strul på sista tiden.
Sitter hemma hos L och A nu, de är borta hos föräldrar och på fest nu. Jag stannar kvar här så länge, blev så sent igår att jag inte orkar festa. Har dessutom egentligen lite plugg som borde göras, fast lär ju inte bli av idag ändå. Fast jag borde dock. Funderar på att sätta på en film, de har massa nya hemma.

Får se om jag far till mamma senare, de är iväg på 40 års fest och om jag ska dit, blir det i så fall att de får plocka upp mig på hemvägen. Vet dock inte när de börjar fara hemåt, om det blir för sent vet jag inte om jag ska fara dit. Fast jag längtar ju så otroligt efter min lillasyster. Far jag dit kan jag ju leka med henne hela söndagen!


Otippat värre..

Igår for jag till Stockholm, landade vid 20-tiden. Tog arlanda express till stan och mötte upp J. Vi hade planerat att gå ut och dricka öl nånstans, då L & A som jag skulle bo hos var på konsert till 1-tiden på natten. Jag och J drog först till Bagpipers inn, vid St Eriksplan. Var jättemycket folk där, men vi hittade två barstolar på nedervåningen varje fall. Tog en öl där innan vi for vidare, denna gång hamnade i på Gröne jägaren av alla ställen. De hade billigt käk, så vi gick in. Samtidigt som vi käkade så kollade vi på kareoken som precis dragit igång. Försökte övertala nån att köra "Stad i ljus", men tyvärr hade det blivit fullt.

Vissa personer gör en minst sagt förvånad. En DAM på sisodär 70 år nåt, gick upp och skulle köra en Amy Winehouse låt, otippat värre! Att damen ser lite smålustig ut gör inte saken bättre. Hur som helst hade damen en jäkla power i rösten, hon var skitduktig och snacka om att hon förvånade oss alla.

Vid 1-tiden ringer L och A, vi ska börja dra oss hemåt, tyvärr går tunnelbannan jättesällan och vi var inte hemma förrän nånstans halv tre tiden imorse tror jag.

Ska upp och käka lite frukost eller nåt nu. Uppdaterar mer lite senare.



Just det, susanna. Det blev 4697 steg från kl. 18 till 00 igår. Därefter 2900 steg under natten.

Böckerna kommit!

Idag så kom mina pockets. Riktigt snabba var de på att skicka hem dem. Behövde inte ens fara och hämta dem, väntade på mig utanför dörren. :) En av de sex böcker jag köpte är dock restad, men det gör inget. Har ju många böcker att läsa innan så. Bland annat kurslitteraturen *suck*

Nu måste jag sätta lite fart och packa klart. Funderar på hur allt ska få plats i lilla resväskan. Det måste gå helt enkelt!

Så här roligt..

..har jag just nu. Sitter och pluggar utvecklingspsykologiska teorier. Jag hatar dessa flumämnen. Psykologi kan vara kul, men inte när det är sånt här.



Åh nej, jag trycker inte så hårt med pennan när jag skriver.. Fixade lite i photoshop för att det skulle vara läsbart, inte så snyggt, men det var inte meningen heller.

Oj oj..

..Nytt besöks rekord igår, 83 unika besökare. Vem skulle kunna tro att jag hade ca 7 unika besökare för typ 1,5 veckor sen? Bra jobbat allihopa, fortsätt så :)

Glöm inte att följa bloggen via bloglovin.






Idag ska jag försöka koncentrera mig på att plugga utvecklingspsykologi och utvecklingspsykologiska teorier.. *suck* Sen fram emot eftermiddagen så måste jag börja packa, far ju till Sthlm ikväll. Jobb för hela slanten typ, inte så mycket annat kommer hinnas med. Jag kommer vara död efter jobbet, jag är inte van att gå upp kl.06.00, snarare runt kl.10.00... Ska varjefall försöka uppdatera så mycket jag kan. Förhoppningsvis blir det massa nya foton också, hoppas på bra väder i Sthlm.

Hur är Sthlms väder nu?

Berätta inte för nån..

For på biblioteket nu ikväll, och trots att alla exemplar av de böckerna jag skulle ha var utlånade, så fick jag tag på dem. Åh näe, jag har inte snott dem :P De har bara ett ganska pantat system. När man söker på böckerna så får man bara fram exemplaren av den senaste utgåvan de har. De hade ibland flera gamla upplagor inne som man kan låna. Så mycket lär de ju inte skilja sig heller. Bättre att ha dem än inga alls varje fall.

Men berätta inte för nån, då kanske jag inte får tag på böcker nästa gång :)

Fototävling

Har nu valt ut mitt bidrag till Sebastian Bergströms fototävling.
Det blev den soliga vintervägen.


Ytte pytte små..

..stygn gör jag när jag borderar på min tavla. Varje stygn är 1 mm stort och tavlan blir jättestor. Har en hel del kvar på den, den är väl klar om sisådär 17 år eller nåt :) Tänkte lägga upp lite bilder på hur det fortskridit sen sist, men håller på att ladda batteriet till kameran, så ni får vänta.


Såhär stor kommer den bli när den är klar, som ni ser har jag lång bit kvar..


Början på rosen, massa färger i nästan samma nyans. Jättesvårt att se skillnad på dem.
Som ni ser så saknas det lite stygn här och var, men det är för att det var slut på de färgerna i butiken, så jag sparar dem till sist.




Vilken ska jag välja?

Jag tänkte vara med i min första fototävling... men jag kan inte välja vilken bild jag tycker bäst om. Så nu frågar jag er, vilken av mina bilder är bäst? För att se alla klicka på "foto" under kategorier.

Betongstrån?

Däckat träd?

Solig vinterväg?

Vinterlandskap?

Eller någon av de andra du hittar i fotokategorin?

Uppe med tuppen..

..ja nästan varjefall. Fastighetsskötaren ringde och väckte mig idag. Efter att vi pratat lite om glaset till köksfläkten, så säger han att han står utanför. Halv nio på morgonen! Gahh! Han säger i och för sig att han kan komma tillbaka senare när jag sovit klart, han hör typ hur jag snackar i nattmössan. Fast det kan man ju inte säga att han ska göra? Känns ju lite taskigt om han står utanför. Så det var ju bara att pallra sig upp och klä på sig. På ett sätt bra, då kanske jag kan ta mig till bibblan och skriva ut lite grejer och se om det finns nå andra böcker som kan vara värda att ha. Funderar dock på att gå och sova igen, en liten stund bara. Verkligen dödstrött och sitter och gäspar hela tiden. Eller om jag bara lägger mig på soffan en stund, tror jag gör det.

Beställt lite böcker..

..dock inte kurslitteratur. Det gillar jag inte att lägga pengar på.

De blev varjefall 6 st pockets, för endast 216 kr på cdon.se och fraktrfritt eftersom jag är student.

Dessa blev det:

En sorts kärlek -Ray Kluun
Änklingen -Ray Kluun
Återkomsten -Michael Conelly
Dödens stad -Michael Connely
Snälla pappa, nej - Stuart Howarth
Innan jag dör -Jenny Downham

Tre av dessa var med i deras 3 böcker för 99kr kampanj. De andra kostade 39 kr/st.

Skit skit skit..

Gick in på biblioteketshemsida för att kolla när jag kunde hämta kurslitteraturen jag stod i kö på. Ringde dit eftersom jag inte förstod deras kösystem. När jag ställde mig i kö på en bok så var jag bland annat 2:a i kön. Nu stod det typ 9:a på vissa och 22:a på andra. Fast jag som tidigare varit typ1-3 i kön. När jag ringde dit så säger de att de har gemensam kö på alla exemplar. Så oavsett om jag ställer mig i kö som 1:a och det är 5 i kö på ett annat exemplar så blir jag 6:a.  Det framgår inte nånstans på sidan, dessutom ser det ju inte så ut. För när det står mitt könummer så står det även ett datum när boken kommer in, men det är tydligen inte datumet då jag får boken, utan när nästa person i kön får den.

Helt jäkla idiotiskt system när, det inte framgår alls nånstans. Jag hade ju inte direkt tagit det så lugnt om jag vetat att jag inte skulle få en enda av de 4 böcker jag står i kö på förrän efter tentan, då jag inte behöver dem. Jag trodde att det var min tur att få böckerna nu i månadsskiftet eftersom det stod de datumen och jag var typ 1-3 i kön, när jag boakde för några veckor sen. Idioter! Nu hinner man ju knappt köpa nå böcker på nätet heller, om jag typ inte ska få dem typ 1-1½ vecka innan tenta.

SKIT!!!  Sen så har jag fortfarande inte lyckats göra överstrykningar i pdf filerna som jag har. Antar att jag måste skriva ut typ 80-90 sidor för att kunna markera sånt som är viktigt. Vill ju inte sitta och läsa så många sidor på datorn och inte ens kunna markera det som är viktigt. Man måste ju trots allt läsa de mer än en gång.

HJÄLP!

Nån som vet hur jag kan göra överstrykningar(alltså typ stryka över viktigt info, så det viktiga syns bättre) i Adobe Reader???

Får väl ta...

..Gratis bio på en gång också då. Regga er för att få gratis biobiljetter eller presentkort. Ni får 50 p för att bara registrera er, så regga er på en gång och börja samla poäng!

Gratis godis

Ja, nu har även jag reggat mig på Gratis godis. Verkar ganska lätt att samla ihop godis som blir hemskickat gratis.
Så nu får ni också ta och regga er genom att klicka här nere eller på gratis godis.


Jag har blivit utmanad..

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad, skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar. Lämna en kommentar i deras blogg om att de blivit utmanade.

1. Jag anser inte att kvalitativa studier är vetenskap.
2. Jag har en lillasyster som bara är drygt 2 år.
3. Jag är inne på min 2:a 3-åriga universitetsutbildning.
4. Jag snusar och har gjort det i många år.
5. Jag gråter bara jag ser nåt minsta lilla sorgligt på tv.
6. Jag älskar saltlakrits.
7. Jag läser egentligen alldeles för många bloggar.
8. Jag tycker den här utmaningen var riktigt svår.

Jag utmanar: Kan Dee Christian Beatrice Versatile Linda-Pauline En bok om dagen Magstarkt mamselamsen

Shantaram, sen sova..

Ska nog gå och bädda mig och läsa Shantaram (superbra bok) som jag håller på med. Den är väldigt lång(utan att kännas lång), runt 900 sidor. Tror dock att jag bara har runt 100 sidor kvar nu. Hur som helst, riktigt spännande är den och väldigt tänkvärd.



Tips! Läs den!


Såg nu förresten att den endast kostar 39 kr på cdon.com. Bra pris på en ruskigt bra bok med ca 900 sidor.

Granska innan

Jag har nu valt att granska kommentarerna innan de syns. Detta för att jag hoppas ha lite bättre koll på vilka som är nya och vilka jag svarat på. Inte konstigare än så, hoppas att det inte spelar någon roll för er.

Bjuder på en goja fotad på Isla de Margarita med min gamla kompaktkamera.




Redbull vs Viagra

Alltså har ni sett "nya" redbull reklamen, den som kallas nudist camp? Hittade den tyvärr inte på youtube, men man kan se reklamen på deras hemsida här. Helt plötsligt blev redbull ett potensmedel. Tänkte egentligen bara säga att jag tycker deras reklam är lite osmaklig. Eller jag vet inte vad jag ska kalla den, bra är den då inte.

Äntligen klar!

Nu är vi äntligen klara med de två uppgifter vi fått i den här kursen. Den ena var en uppgift inom folkhälsa som jag skrivit om tidigare. Den slutade på 10 st dataskrivana A4. Den andra uppgiften handlade om kommunikation och olika sätt att ha samtal med patienter. Inför denna uppgift gjorde basgruppen en annan arbetsfördelning, vilket ledde till att jag och C skrev en analys om en av de tre filmerna vi skulle se.

Den har vi skrivit klar idag och vi ska inte skriva diskussionen förrän alla i basgruppen är klara med sin del. Vi skrev på för att bli klara fort och nu känns det som att det är en hel evighet innan vi ska fortsätta skriva den 9:e februari. Dock väldigt skönt eftersom jag åker ner till Sthlm på fredag och stannar där 1½ vecka för att jobba. Nu behöver jag inte oroa mig för det och kan koncentrera mig på det som kommer på tentan. Det innefattar föreläsningar och viss kurslitteratur.

Det negativa med att jag åker till Sthlm redan på fredag är att jag antagligen inte hinner få kurslitteraturen innan jag åker. Hoppas att det inte innebär att någon annan lånar dem om jag inte hinner hämta ut dem på en vecka. Det är säkert så tyvärr, tur att jag har C som scannar allt viktigt åt mig :) Funderar på att se den sista filmen till uppgiften eller om jag ska skita i det. Den är ändå bara 5 minuter och jag kommer säkert behöva se om de andra hur som helst när vi ska börja skriva på diskussionen. Skönt att vara klar! Hur gör ni, sparar ni allt till sista sekund eller gör ni bort skolarbetet så fort som möjligt?

Förvånad?

Hittade ett riktigt skoj videoklipp på En bok om dagen

Måste visa det här, tyckte det var riktigt skoj. Skulle inte ni bli väldigt förvånade om något sånt här hände, när ni satt och fikade?


Föreläsning

Har nu kollat klart på den föreläsning jag inte orkade kolla klart på igår, har även kollat på en annan föreläsning om Motiverande samtal. Den var mycket bättre än den andra, powerpointen var mycket mer kortfattad. Funderar nu på om jag ska kolla på en till föreläsning eller vänta ett tag med det, man blir ganska slut i huvudet.

Har 3 föreläsningar till som jag måste se, plus 3 kortare filmer som ska analyseras. Jag och en annan kompis ska analysera en av dem, men man måste ju titta på alla, eftersom en gemensam rapport ska in för alla filmerna.

Undertiden jag satt och antecknade var Morris(katten) jättebusig och ville leka. Han försökte äta upp min penna och sen hålla fast min arm, vilket resulterade i tre ordentliga rivmärken på armen. Kanske dags att klippa klorna igen? Tycker jag klipper klorna mest hela tiden. Näe, kanske inte hela tiden, men väldigt ofta känns det som.

Jordgubbar..

Sitter och äter jordgubbar till frukost nu. När som helst kommer det nå folk från fastighetsmojjen, vi har begärt en ombesiktning av vår lägenhet. Det är alldeles för mycket hål och så i väggarna efter den som bodde här innan. De ska komma nu klockan tio. Efter det ska jag, beroende på om det går att se föreläsningen på min dator eller ej, kanske fara till universtitetet och kolla på den där.

Just det, jag köpte en ny tischa igår, en grön, ganska lång, tajt med ett svart tryck på. 250 kr på Rut m.fl.

Nu har han varit här och tittat på lägeheten, gick ganska fort. Lutar åt att vi åtminstone får ett rum omtapetserat. Dock inte helt säkert, de ska diskutera det. Får nog även ommålat på ena toaletten. Vi får se, blir spännande! Nu måste jag dock se på liet av de föreläsningarna jag kan se!



Underbart..

..nu strular även publishme...

Tänkte bjuda på en solnedgång. Dock en gammal bild från när vi seglade hem båten för några år sedan. Tagen min riktigt gamla kompaktkamera.


20 frågor



1. Är du nöjd med namnet dina föräldrar gav dig?
Nja, men det duger. Hade dock velat heta något annat än ”Linda”, fast det var det inte mina föräldrar som valde.

2. Vilka sorters djur har avsiktligt bitit dig?
Hund, katt, mygg, myror och säkert några fler.

3. Hade du hellre blivit född till det motsatta könet istället för det du föddes till? Näe, nog för att det hade varit kul att vara det för en dag om det gick..

4. Vilken tecknad/animerad Disneyfilm är din absoluta favorit? Svårt ju, finns ju så många bra disneyfilmer.

5. Har du något mål som du vill uppnå just nu? Gå ner i vikt, träna mer och komma i mina gamla jeans..

6. Är du allergisk mot något? Mjo, lite mot pälsdjur men jag kan stå ut, samma med damm. Sen kliar det lite smått i gommen av banan bland annat.

7. Väljer du att köpa ekologisk mat istället för "vanlig" när det finns som alternativ?
Nja, jag är inte så brydd, men sambon tvingar mig att köpa ekologiska tomater eller åtminstone svenska grönsaker och frukter.  

8. Vilken hushållssyssla skjuter du upp så länge som möjligt?
Hmm, skura är inte så roligt. Det brukar dock sambon vilja göra så jag låter honom. Annars skjuter jag nog upp tvättstugan.

9. Vilken sport/idrott har du hållt på med som längst?
Taekwon-do

10. Tror du att pengar kan köpa lycka?
Det tror jag inte, men jag tror och andra sidan att det blir mycket enklare att leva.  

11. Står du helst framför eller bakom kameran?
Bakom, märks inte det?  

12. Sjunger du i duschen?
Sometimes, oftast om jag är ensam hemma.

13. Tar du några vitaminer/kosttilskott?
Ibland, när sambon "tvingar" i mig fiskleverolja.

14. Vilken sorts frukt åt du senast?
Jordgubbar, äter nästan alltid det till frukost.

15. Har du gjort något du ångrar den senaste månaden?
Jo, ångrar att jag blivit sur och irriterad på småsaker.  

16. Vilken hårfärg föredrar du på det motsatta könet?
Måste väl säga blond då sambon är det, men tidigare har jag sagt att jag aldrig skulle välja det, men man förändras.

17. Hur spenderas en födelsedag allra bäst?
Med vänner och familj

18. Brukar du handla på kredit?
Aldrig i livet, leder inte till något gott. Har jag inte råd, så har jag inte det. Bättre att vänta tills jag har det istället.

19. Har du någongång handlat på Gekås i Ullared?
Nej, men jag skulle vilja!  

20. Vad tänker du göra nu när frågorna är slut?
Svara på lite kommentarer i bloggen, så himla kul att folk läser och kommenterar!

Helt sjukt

Att det ska ta 2-3 timmar att skriva av powerpointen på en 25 minuters föreläsning. Jag är inte ens klar än, orkar inte skriva mer, har kramp i handen. Skönt att man kan pausa. Det är ju inte så kul när föreläsaren skrivit ner allt den ska säga på en powerpoint i jättelånga meningar och dessutom upprepar massa oviktigt. Man behöver inte ens ha ljudet på, eftersom hon bara säger det som står i powerpointen, fast typ försöker att inte läsa direkt av, men allt det viktiga är sånt som står redan.

Varför inte bara göra stödord,eller kortare meningar i powerpoint och sedan prata utifrån dem. Då slipper man få kramp i handen och kan välja vad man ska skriva ner. Blir mycket mer intressant då, plus att man måste lyssna på föreläsningen och inte bara skriva av.

Aja hur som helst, är dötrött i handen nu. Ska skriva klart senare ikväll eller imorrn. Har några fler föreläsningar som måste ses också. Hoppas på att få lite kurslitteratur innan jag far ner till Sthlm. Har ställt mig i kö på dem, alla är utlånade och jag är för snål för att köpa dem :)


Bloglovin strul

Bloglovins server är nere just nu, irriterande. Mycket strul på senaste tiden tycker jag. Aja, det rättar väl till sig om ett tag.

Idag har jag fram tills nu suttit och tittat på en föreläsning, går långsamt dock när man måste pausa för att hinna skriva ner det väsentliga från powerpointen. Måste dock pausa för en längre stund alldeles snart då jag ska iväg till vårdcentralen kl.13. Det är inte den vanliga vårdcentralen som ligger här närmast, utan ska till en annan här i stan som jag inte varit på förut. Ska faktiskt till en diestist, vi ska försöka lista ut vad jag kan äta utan att min mage gör uppror. Läkaren tror att jag har något ganska vanligt iof, som heter IBS- Irritable Bowel Syndrome, alltså irriterad tarm. Vilket gör att jag inte kan äta vad som helst, utan vissa saker går typ rakt igenom.

När jag kommer tillbaka från vc, så ska jag fortsätta titta på föreläsningen. Måste nog titta på några till också, problemet har varit att jag inte kan kolla på dem. De är inlagda fel på nån server och man måste gå förbi servens egna spelar på nåt sätt, inte det enklaste. Våran lärare håller på att ringer till serverkillarna och försöker få dem att lägga in dem på ett annat sätt så att vi ska kunna titta på dem. Det är dock inte alla som har problem, vissa kunde inte se förut, de fixade på ett annat sett och de flesta kunde se dem, men inte jag. En av föreläsningarna som det var fel på kan jag varjefall se nu och den ska jag se när jag kommer hem igen.

Är förövrigt jättetrött idag, men jag piggnar väl på mig nu när jag kan se fram emot en långpromenad till vc. Måste sätta fart nu. Ses senare :)

Pancakes

Idag blev det pannkakor till middag, inte det bästa men och andra sidan väldigt gott. :) Hade tänkt göra spagetti och köttfärssås, men blev så sugen på pannkaka att köttfärsen åkte in i kylen till i morgon istället.


Visst ser det gott ut?


Förhoppningsvis film ikväll..

Har inte alls gjort mycket idag. Sov väl ca 10 timmar inatt, var helt slut i kroppen efter ett hemskt uppvaknande väldigt tidigt igår. Vid halv två tiden orkade jag käka frukost/lunch. Blev lite jordgubbar, varma mackor och mjölk. Gott!

Jag och sambon försökte enas om en film att se på bio ikväll, men det finns inte såå många alternativ här i norr :P Näe, men inget enligt vår smak som är väldigt delad. :) En kompis skickar över en istället, kanske kan se den ikväll, om vi hunnit få hem den d.v.s, det går ju så otroligt långsamt.

Har även fått en ny försenad julklapp av sambon. Skulle ju få en diskmaskin, men vi har kommit på att det bara är att köpa en ny packning/ny tilloppslang. Så fick istället massa pengar till kläder, det kan jag behöva :) Även om det för honom är en ganska trisst julklapp, så blev jag varjefall glad över den. Får se om jag hinner fara på stan till veckan. Hoppas det finns lite bra REA kläder kvar.

Hade planer på att fara ut och fota idag, men det är så trisst och grått ute så all inspiration bara försvinner.

Hoppas alla ni andra får en trevlig söndag.
Just det, har fått nytt besökrekord flera dagar i rad nu, så jag vill passa på att önska alla nya läsare välkomna!
Följ gärna bloggen via bloglovin.




Klassfest på distans

Just nu är jag på klassfest på distans :)

Klasskamraterna festar hemma hos E och jag får vara med över webcam och mic. :P Höjden av nördighet, jag vet :) men vi pluggar ju trots allt på distans. :P och jag är sjuk. Mår dock mycket bättre nu, så jag har även tagit ett glas rödvin. Ganska kul faktiskt, klart bättre än att sitta närmre 1h och 45 min på buss, festa järnet, vara astrött, hitta nånstans att sova och sen däcka, upp tidigt nästa morgon för att ta bussen tillbaka till Ume :)

Näe, klart roligare att träffa dem irl, men kan man inte så kan man inte :P Får ta igen det i maj, då vi ska vara en vecka i Lycksele igen!

Nördigt eller hur? :P

En massa borden..

Inte så mycket att göra när man är ensam hemma, fortfarande sjuk och har spelat igenom Grow-spelen. Har inte så mycket ork nu heller. Sen blir det ju inte bättre av att det bara är skit på tv. Är hur som helst mycket piggare idag och hoppas på att kunna fara och träna i veckan. För övrig så missade jag klassfesten idag, för seg och inte tillräckligt frisk för att fara till Lycksele och festa. F*n, har egentligen en massa saker jag borde göra. Borde diska  och borde städa, men jag orkar verkligen inte. På tisdag ska vi få en ombesiktning av lägenheten, hoppas det går bra och att de går på min linje. Få omtapetserat av dem och inte göra allt själv för egna pengar. På besiktningen innan vi flyttade in gick massa saker som inte borde gå igenom igenom, för att de har sparkrav. Var så illa att jag själv lagt ut pengar och målat ett rum, dock minst ett till som skulle behöva målas. Vi får se hur det går. Borde även läsa massa kurslitteratur som en god vän scannat in åt mig (spara pengar, för snål för att köpa kurslitteratur). Borde även få lite inspiration och fara ut och fota lite. Segt nu, men det kommer väl?!

Ska nog förresten ner till Sthlm och jobba v.6 (om chefen tillåter). L har varjefall varit snäll och skrivit upp mig på bowlingen med jobbet på fredagen den veckan, i fall att jag kommer ner. :) Jag vill ner och jobba, dels för att jobba lite med J, som jag fått att börja där och för att L var i Costa rica sist jag var och jobbade. Saknar även de andra på jobbet och lite pengar skulle inte skada. Får förresten hyfsat mycket i lön denna månad, trodde jag skulle få betydligt mindre, och det blir man ju alltid glad för. Kan kanske köpa mig en kameraväska och ett stativ nu. Kanske även leta reda på något inte alltför dyrt begagnat objektiv. Vi får se helt enkelt. Bra att lägga undan pengar också, när man egentligen inte har någon inkomst. Skulle behöva shoppa massa med kläder, men kläder är en grej jag blir snål av att shoppa. Känns typ onödligt, sitter ju ändå mest hemma och pluggar. Skulle dock verkligen behöva ett par jeans, kanske ska slå till ändå. Är ju trots allt massa rea nu. Skulle behöva ett par Wrangler.

Måste dessutom bestämma mig för om jag ska ta studiemedel eller inte denna termina. Än så länge har jag inget, hade bara 8 veckor förra terminen dessutom. CSN är ju helt sjuka i huvudet och vill att jag ska betala tillbaka över 6000 kr på mitt lån, eftersom jag inte tar studiemedel. Jag menade då på att jag pluggar och får uppskov på lånen, men det får man bara om man pluggar OCH tar studiemedel. Sinnesjukt, jag klarar mig inte bara på studiebidraget och jag har inga planer på att ta mer lån. Tar jag studiebidraget och jobbar så blir jag ju återbetalningsskylldig om jag tjänar för mycket. det är ju inte så lätt att veta vad man kommer tjäna.

Näe, nu blev det för mycket klaga..
Om nån har några tips på något man kan göra, som inte tar alltför mycket energi, så välkomnas det varmt!

Fenomenet pommes frites hosta

Är det bara jag som alltid får pommes frites hosta efter att ha käkat på Mc Donalds..? Inte käkat där på ett bra tag nu, skulle dock vara gott med en McFeast med mjölk.

Vet att det inte enbart är jag eftersom jag en gång var och käkade med en kompis. Han säger helt plötsligt "Åh, jag hatar den där pommes frites hostan man får". Jag får precis likadant, är det fler än vi två som upplever samma sak? Kommer enbart när man äter pommes också. Tycker det är skumt, måste vara en blandning av salt och potatisgeggan(inuti pommesen) som sätter sig fast i halsen och retar.

Ett annat fenomen, som jag trodde att alla gjorde var att nysa om man tittar i solen. Så är det dock inte, tydligen bara vissa som "klarar av det" eller råkar göra det av solen. Jag trodde alla gjorde det, jag har ju alltid gjort det.

Två frågor alltså, hur många av er brukar få pommesfrites hosta? och hur många av er nyser av solen?

Alvilda

Tänkte faktiskt lägga ut två polaroider idag, båda två på min lillasyster Alvilda. Den ena bilder är ca 2 år gammal och den andra är tagen i november -08.



Alvilda




















Just det, J O H A N N A
Det blev nog fel igen, när du skulle fixa kommentarerna. Skicka knappen saknas, så det går inte att kommentera hos dig.

Polaroider, som alla andra :P

Hehe, blev så inspirerad av alla andra som hittat polaroidprogrammet, så jag var tvungen att testa. Här kommer ett litet smakprov. Gjorde dock inte alla lika stora eftersom jag bara skulle testa.

Här är varjefall resultatet


För att göra egna polaroids klickar ni här

Bland isbjörnar och orangutanger

Så heter den norska naturserien i 4 delar som visas i svt 2. Första delen gick i går eftermiddag runt 18-tiden. I naturserien får man följa den norska naturfilmaren Arne Naevra över världen. Igår fick man följa med till en forskare på Wrangelön. Forskaren lever där helt obeväpnad(eller ja, han har en träpinne som han jagar bort isbjörnarna med) bland Arktis isbjörnar. Forskaren har där filmat och studerat isbjörnar i över tio år och ganska ofta kommer de och besöker honom hemma. De händer även att de lade sig och sov utanför utedasset, medan han satt där inne och att de försöker ta sig in i huset. När han märker att de är på väg in i huset på natten så sprayade han dem med pepparspray, men annars så springer han bara mot dem med träpinnen. Som mest hade han räknat till 160 isbjörnar samtidigt när han var ute och filmade.

Hur som helst var det en väldigt intressant och spännande dokumentär som jag rekommenderar att se. Har dock ingen aning om när nästa avsnitt visas. Nästa torsdag samma tid?

Blev dessutom sjukt sugen på att åka till Svalbard. Tusan vad dyrt det är, man kan hitta flyg för runt 6000 kronor/pers. De billigaste hotellen kostar dock runt 6000-7000 kr/NATT för ett rum för 2 personer. Aja, man kan väl alltid få drömma lite?!


Knut, bild lånad härifrån

Att det ska vara så svårt..

..att bli frisk. Jag är såå less på det här nu. Känns inte som det blir bättre heller. Varit febrig, snorig och dan i snart en vecka. Igår och idag har jag haft riktigt ordentlig huvudvärk också. Var tvungen att ta lite värktabletter och lägga mig och sova 1½ timma, dock inte helt bra nu hellre. Har dessutom behövt springa fram och tillbaka till toaletten, så frågan är om det är även magsjuka på ingång.

Jag vill bara bli frisk nu. Vill kunna gå ut och fota, träna och göra sånt som får mig att må bra. Inte sitta hemma sjuk, plugga och kolla på tv. Blir nog ingen klassfest för mig imorrn varjefall. Hoppas dock på att mirakulöst blir frisk så att jag kan fara.

Aja, ska inte klaga allt för mycket.. finns trots allt massa folk som har det värre..

Nån som kan förgylla min tråkiga dag?

Har ni sett?

Budson.se har både öresauktioner och lägsta pris auktioner. Med öresauktioner menas alltså auktioner där man bara kan höja priset med några ören/bud ------->riktigt låga priser på exempelvis playstation, iPhone, bärbara datorer mm. De har som sagt även lägsta pris auktioner, där den person som lägger det lägsta unika budet vinner auktionen. Även då har ni chansen att klicka hem massa fina prylar till struntsummor.

Tycker att ni ska regga er och börja klicka hem lite sköna prylar!




Snacka om TUR!

Kolla in det här klippet. Helt sjukt. Det roligaste av allt är ju rånarna som flyr till flyktbilen, snuten kommer och kutar in på banken(eller vad det är) och det är fritt fram för rånarna att åka iväg. :)

Snäckskal på stranden..

Eftersom jag fortfarande är sjuk, så blir de inte så mycket fotat. Lägger dock upp 2 bilder från en snäckstrand på Isla de Margarita. Stranden bestod inte av sand i det fallet, utan enbart av uppspolade snäckor. Det var ju inte så att man gick barfota där direkt.  :P





Bjussar på..

..lite bilder från vår semester på Isla de Margarita november 2007.


Härligt att hoppa och åka med vågorna


Den superhärliga fruktbuffén på hotellet..


Skyltdockorna I Venezuela hade alla oproportionerligt stora tuttar. Vår guide berättade att en av de vanligaste 15-års presenterna till venezuelanska tjejer var bröstförstoring. 


En vacker solnedgång, fotad genom taxifönstret dock :/

Tusan vad jag längtar tillbaka dit.. hade inte varit helt fel att ligga och glassa i solen med en kall drink i handen.



Louis Armstrong

Hittade ett ganska roligt videoklipp. En japan som härmar Louis Armstrong riktigt bra.

..

..

Massor av inlägg..

Idag har jag suttit non-stop och skrivit en rapport tillsammans med klasskamrater över marratech i 6 timmar!! Non-stop i 6-timmar är sjukt jobbigt. Detta medförde att jag inte hunnit läsa bloggar via bloglovin. Nu på kvällen skulle jag ta igen det. Hade över 60 nya inlägg att läsa och undertiden trillar det in ett tiotal till. Har nu suttit i säkert 2-2,5 timmar och gått igenom nya inlägg i bloggvärlden. Det tog sin lilla tid, men nu är jag ifatt igen.

Glöm inte att följa min blogg via bloglovin!


Kan jag inte bara få en ny mobil?

Har precis kommit hem från Elgiganten. De säger att de inte kan ge mig en ny mobil. I så fall måste jag lämna in telefonen en 4:e gång och så får verkstaden bestämma om jag får en ny. Hur som helst så fick jag istället en ny laddare och ska testa om den fungerar bättre. Den verkar funka, men det har min andra också gjort. Jag menar, jag har testat typ 10 ggr irad o min laddare har fungerat, medan det typ 30 min senare inte fungerar alls. Man kan ju undra om de inte kollat om det är laddaren det är fel på, på servicen? Jag menar, jag har skickat in mobilen OCH laddaren alla gånger.

Så LESS på dem att jag skulle kunna kräkas.

Nu ska jag ta och fixa lite med bloggdesignen som jag håller på med åt en vän. Hoppas det blir bra, inte superduktig än, men kan ändå fixa ganska mycket.

Upptagen

Har fullt upp idag. Sitter och skriver en rapport i marratech om folkhälsa, har hållt på nu sen klockan 10.00 imorse. Det är fortfarande massor kvar. Dock blir vi nog någelunda klara med själva "resultatet" idag. De andra i basgruppen måste dock kolla igenom det och lägga till/tabort om de inte tycker att något passar in. Sen så måste nog diskussionen börja skrivas imorrn om vi ska hinna bli klara i veckan. Så mycket som ska skrivas, kommer nog sitta till minst 16.00 idag.

Därför det blir lite bristande uppdatering idag. Hinner inte fota något  varjefall, men kanske kommer ett vanligt inlägg lite senare idag. Nu måste jag dock fortsätta skriva.

Idioter!!

Har ju varit en del tjorv med min mobil kan man säga. Första och andra delen av den här historien kan ni läsa här och här.

Efter att jag fått tillbaka mobilen för andra gången så har de först och främst glömt skicka med laddaren. Därefter har de sabbat USB-luckan och gjort en buckla i mobilen. Hinner inte ens testa mobilen innan den åker in på service igen. Har nu hämtat ut mobilen för tredje gången(har inte haft min mobil på 3 månader, skickade in den fösta gången 4:e november). De har bytt front och baksida på den pg.a bucklorna. De har fortfarande inte testat att den fungerar sen de lagade den sist. Det går fortfarande inte att ladda telefonen(bara ibland, det den varit inne för 2 ggr efter varandra). Batteriet var nästan heltomt idag när jag fick ut den. Försöker stoppa i laddaren typ 10 gånger innan jag får det att fungera. Lägger ner telefonen och den slutar ladda. Tjorvar lite till med den och får det att fungera.

En halvtimma senare ska jag se om det fungerar. Då fungerar det alla gånger jag stoppar i laddaren. Det sjuka är att det bara fungerar ibland. Det fungerar dock aldrig när man som mest behöver det, alltså när batteriet piper för att det nästan är slut.

Ringde Elgiganten och nu säger det att jag kanske kan få en ny mobil, eftersom den varit på lagning 3 ggr nu. Ska det behöva ta 3 gånger? Ska man behöva vara utan mobil i 3 månader innan man får en ny?


Vitaminbomb!

Eftersom jag fortfarande är tokförkyld kom jag på att jag skulle ge mig själv en stor vitaminbomb. Mixade ihop en supergod smoothie. Tog fram massa mosade frysta jordgubbar, skalade 3 kiwis och så hällde jag även i lite frysta hallon som låg och skräpade i frysen. Resultatet blev supergott och nyttigt dessutom. Nu måste jag väl ändå bli frisk?




Strul...

Jag hatar strul av alla de slag. Just nu är det minst 1 streamad föreläsning i pingpong som inte funkar samt tre olika rapporter om folkhälsa som inte går att öppna. Måste dessvärre kunna öppna dem eftersom det är massa att göra innan vi ska sammanställa imorrn förmiddag. Så irriterande när saker strular, man tappar helt lusten till allt. Dessutom är lärarna på lunch så de svarar inte i telefon just nu. Vilket gör att man måste vänta innan man ens kan tala om för dem att det inte fungerar. Skulle i och för sig skicka ett pim, men skulle helst vilja prata med dem då jag har lite andra frågor till dem också om uppgiften.

*Suck* Tror jag ska käka lite nu och sen försöka ringa igen. Vill bara komma igång ordentligt sen utan massa avbrott..

Alster från fotopromenad..

Blev inte så mycket. Ganska trisst att fota nu, bara snö snö och snö, överallt!








Lite av det jag fotat idag..




Människans livsvillkor..

Har precis börjat en ny kurs i skolan som heter Människans livsvillkor, 7,5 hp. Hade höga förväntningar innan kursen började när jag kollade på uppgifterna. En av uppgifterna var att man skulle utgå från folkhälsans bestämmningsfaktorer som gäller för mig. Detta skulle alla i basgruppen göra för att sedan sammanställa för att få fram gruppen livsvillkor. Dessa skulle sedan jämföras med nationell och regional statistik. Vi skulle även komma fram till faktorer som riskerar hälsan i gruppen. Vi skulle utgå från en speciell bild när vi gjorde detta. Tyvärr lyckas jag inte ladda upp den.

Vi ska även intervjua två personer från två olika etniska minoritetsbefolkningar i Sverige med utgångspunkt hur deras livsvillkor ser ut relaterat till hälsa. Svaren ska vi sen jämföra och relatera till litteraturen.

Tyckte det såg ut som en väldigt enkel uppgift, men ju fler kockar desto sämre soppa. Blev väldigt rörigt och alla hade tolkat uppgiften olika. Arghh.. varför kan man inte bara ha kurser som bara bygger på ren fakta man ska lära sig? Jag är less på flumkurser som kan tolkas på tusen olika sätt och som bygger på olika teorier. I kursen ingår bland annat även utvecklingspsykologi, stress och krishantering. Vissa delar är säkert kul, men just nu känns det mest jobbigt.

Ska nog ge mig ut på en liten fotopromenad nu eller om ett tag varjefall. Orkar inte sitta inne längre, trots att jag fortfarande är tok förkyld..

Öka trafiken på din blogg..

Har hittat en superbra sida för att öka trafiken på bloggen. Om du vill göra samma sak så gå in på Viraltrafik

Det går till så här:

Klicka på länkarna som kommer upp i tur och ordning, varje länk öppnas i ett nytt fönster och visas i 15 sekunder. Då tiden passerat visas en kod, den ska du kopiera och klistra in i motsvarande ruta. När du har skrivit in alla koder väljer du ett användarnamn och fyller i informationen om din egen hemsida.  Då du har blivit medlem kommer du få en egen sida, men länken till din hemsida eller blogg kommer att vara placerad överst bland länkarna. När du gjort detta och en ny medlem gör samma sak kommer dennes länk placeras på 2:a plats efter din länk, då denne i sin tur tipsar en ny medlem kommer hans eller hennes länk hamna på 3:e plats och så fortsätter det i hela 6 led. Alltså helt automatiskt.

Får du inte fram koden på en devote-blogg så klicka på röda krysset(stopp-knappen vid adressfältet), så kommer koden fram sedan.

Riktig lyx..

Är fortfarande jätteseg, snorar och har feber. Idag tog varjefall jag och sambon och pallrade oss iväg på stan i en timma. Vi köpte en Chilli mackgrill(smörgåsgrill), så nu är jag jätteglad. Har saknat våra specialare, Rågkaka, hot salsa sås, massa ost och sen in i grillen. Såå gott!

+ ++=Mums!

Vi tänkte även ta en fika på stan, blev Stars. Det blev dock tacobuffé istället för fika. Köttfärsen smakar lite konstigt där, men annars var det super. Fanns även så att man kunde ta smält ost och ha ovan på allt. :)

Undrar om köttfärsen smakar konstigt för att man är van att alltid äta älgfärs? Vet inte, glad att jag har den lyxen att aldrig behöva köpa vanlig blandfärs ellre dyl. Har alltid massa älgfärs i frysen. Det är riktig lyx!

Solen i ögonen

Måste bara säga att jag såg lite på filmen om Lars Winnerbäck. Jag blev riktigt förundrad. För det första har han en helt annan röst en det man tänker sig(eftersom man hört han sjunga mest).

Det andra jag tänkte på är hur han uttryckte sig, blygt och väldigt försiktigt. Verkar ha dåligt självförtroende, tyckte det var jobbigt att bli igenkänd och då inte för att det är jobbigt att vara offentlig, utan mer undrar-vad-de-tycker-om-mig-jobbigt . Sen med tanke på hur hans låtar är så blev jag riktigt förvånad då vissa låtar är väldigt rakt på sak. Det märks inte på scen att han är så känslig(i låtarna märks det iof, så sorgliga många av dem), men inte det dåliga självförtroendet. Väl på scen verkar han vara ganska självsäker och så. Han berättade även att han inte ville spela hela tiden som var bokad i början, för han ville inte vara förmer. Han menade på att de nog tycker det blir jobbigt om jag spelar så länge och blir trött på mig. Han känner inte att han förtjänar det. Som Linda(MissLi) sa: Det är som hans ögon säger, jag förtjänar inte det här.

Känns hemskt tycker jag. Han förtjänar det där, folk betalar för att gå och höra honom sjunga och spela. Ta åt dig människa! Tillåt dig själv att njuta av det istället. Det gör nämligen vi som lyssnar.

Ligger nu på soffan och lyssnar på alla hans låtar och bara njuter..

Tyck synd om mig..

..för jag har blivit TOKförkyld.. Inte alls kul, jag som hade massa planer. Dessa får dock vänta tills jag blir frisk. Dock har jag hittat en jättebra nässpray, Otrivin Comp. Den tar både bort rinnsnuvan och nästäppan. Igår morse kände jag mig lite snuvig, tog nässprayen och glömde helt bort att jag började bli sjuk. Planerade att fara och gymma eller ev. köra spinning. Haha, yeah right. När sprayens verkan började släppa, ungefär när jag var inne och kikade på spinningpass så insåg jag att jag började bli sjuk. Det hade jag helt glömt bort. Kändes fånigt att strunta i träningen, jag hade ju mått super hela dagen (tack vara nässprayen). Stannade varjefall hemma och senare på kvällen fick jag feber. Så typiskt, jag som hade hoppats på att det bara var lite snuva som skulle gå över. Idag är det ännu värre. Riktigt förkyld och huvudet känns som en upplåst ballong. Allt runt om kring mig går långssamt, hör taskigt(lock i örat) och jag känner mig alldeles vinglig och svag.

Jag som verkligen vill träna nu. Jag som längtar efter att vi ska gymma(för en gångs skull). Jag som t o m VILL gå på spinning trots att jag förra gången(nå år sen) svor på att jag aldrig mer skulle fara på spinning. Man glömmer helt enkel hur jäkla plågsamt det är. Man tar i så att man nästan kräks samtidigt som man får blåmärken av sadeln på sittbenen och har ont i en vecka efteråt. Nu längtar jag dock bara tills jag kan träna igen.. jag hatar att vara sjuk.. tyck lite synd om mig :)

Nu ska jag nog ta och bädda ner mig ordentligt och läsa min tegelsten till bok "Shantaram". Ritkigt bra faktiskt. Det jobbiga är ja inte orkar läsa så mycket när jag är sjuk. Inte när jag har feber varjefall.

Kallt och soligt..

En bild jag fick på väg från examen till parkeringen.. Ingen höjdare, men ändå ganska fin.. Ni får tänka på att det var -22 grader och jag inte hade nå vantar. Orkar inte riktigt stå och fixa och trixa när jag håller på att frysa ihjäl :)





-22 grader och strålande sol..

Perfekt väder för att vara ute och fota, dock lite kallt. Speciellt med kjol, strumpbyxor och bortslarvade vantar. Idag har jag varit på D's examen. Nästan bara fotat poliser idag. :) Bilderna blev ganska dåliga tyvärr, var så konstigt ljus där inne. Dessutom var det på ganska långt håll då vi fick dåliga platser i aulan. Efter examen så for vi iväg till Scandic och käkade lunch. Helt okej, men inte super. Dock var salladsbordet super!

Ska strax iväg och gymma. Dock jäkligt seg idag, har sovit dåligt inatt. Tog jättelång tid att somna och sen vridit och vänt mig halva natten. Har dessutom ont i revbenen, träningsvärk i intercostalmusklerna som gör att det ömmar så fort jag rör mig.

Måste vara lite social nu, men uppdaterar nog lite senare ikväll.

Polis 3

Har testat ett gammalt dataspel jag fick av P's bror. Polis 3 heter det, ganska kul, men gud så klurigt det är. Det går ut på att man ska lösa ett mordfall, hitta vittnen och förhöra dem, göra husrannsakningar och tekniska undersökningar mm. Man har ett visst antal resurser och försöker man häkta någon utan att ha tillräckligt med bevis får man färre resurser. Samma om man har för få bevis för att få göra en husrannsakan. Resurserna behövs verkligen också för att ta sig vidare, det är det som är så jobbigt. När man väl börjar närma sig och börjar få massa ledtrådar så tar resurserna slut och man får börja om från dagen innan eller starta om akten. Startar man om akten är det många saker som måste göras om, de är ganska stora. Det är även uppbyggt så att frågar du personer du förhör på fel sätt eller i fel ordning kan det bli så att du inte får ut den informationen du måste ha för att ta dig vidare.

En sak som är bra är att man kan snabbspola spelet t.ex medan en av poliserna är och hämtar in någon för förhör. Det jobbiga är att lyssna och titta på alla videofilmer av förhöret en gång till om man behövt starta om eller om resurserna tagit slut. Det går tyvärr inte att snabbspola förbi. Historien är ganska invecklad, men ändå ganska kul och intressant. Till sist sitter man och sliter sig i håret för att man inte kommer vidare. Då är det att försöka gå igenom allt igen och se om man missat att förhöra någon av personerna igen. Inte lätt men ett bra tidsfördriv. Jag har kommit ganska långt, men har fått problemet att utredningen läggs ner, tror det beror på att jag har så få resurser kvar och att jag inte hittar tillräckligt med bevis fort nog för att få fler resurser.

Om det är någon som har spelat spelet och har lite tips för att komma vidare så mottages dessa tacksamt. :)

Barrigt värre..


mer foton..


löv..

Fick några bilder tagna på väg till och från veterinären varjefall. Blev dock inte så många, hittade inte vantarna innan jag for. Så efter en ganska kort stund var jag stelfrusen om fingrarna.


Piggare..

Morris börjar nog bli frisk, han har hoppat och skuttat runt redan igår kväll. Så fort det lugnande hade gått över blev han jättepigg. Känns skönt att han mår såpass mycket bättre redan. Ska iväg till veterinären idag och betala för gårdagen. Vi struntade i det igår eftersom vi skulle dit och röntga idag, men nu behöver vi ju inte det. Skönt!

Ska även försöka ta mig ut och fota lite idag, men det är inte superväder. Hade varit det om solen hade strålat, men nu är det mest grått. Snöade som tusan igår. Hann komma säkert 2-3 cm bara på den 1½ h jag var och gymma igår kväll. Näe, nu ska jag nog ta mig ut innan det blir ännu mörkare ute :P

Ruinerad..

Att gå till veterinären är inte billigt har jag just konstaterat. Var iväg till vetrinären förra tisdagen, de gjorde typ inget heller och ändå gick det på närmre 900 spänn. Idag var det dags igen eftersom han ännu inte är bra. de sövde ner honom, tog blodprover och röntgade honom. Blodproverna visade på att han var uttorkad fortfarande. Röntgen visade på att han har nåt i magsäcken som är röntgen tätt. Vet inte var det är, men något som han inte ska äta, har han ätit.

Blir till att ge honom kontrast innan vi går och sover och sen tillbaka till veterinären imorrn och göra en ny röntgen. Idag vätskade de även upp honom. Kostnaden för idag och imorrn kommer gå på ca 3000kr. Och har det där som ligger i magsäcken(som irriterat hela magsäcken och tarmarna) inte flyttat på sig och är på väg ut imorrn så kommer de antagligen behöva operera.

Precis nu när jag satt och skrev det här så började Morris att kräkas. Tror ni inte att han kräktes upp en hel plastmus?! Jo, så nu är förhoppningsvis problemet löst. Ringde precis och berättade för veterinären och de tycker inte att vi behöver röntga imorrn. Nu hoppas vi bara på att kräkningarna ska gå över och irritationen i magen och tarmen ska gå över så att han börjar må bättre!

Nu inser man..

..hur många avsnitt det egentligen har gjorts av SATC. Just nu på 3:an visas avsnitt 1, säsong 1. Det ser riktigt uråldrigt ut, kolla in deras hemska frisyrer. Ändå är det "bara" drygt 10 år sen första avsnittet sändes. Mycket händer i världen på 10 år.

Orolig

Jag är orolig för katten våran. Han kräks fortfarande. Hittils idag två gånger, natten till igår 3 ggr, innan dess senaste dagarna 1 gång/dygn. Vi som trodde han började bli bättre. Även märkt att han antagligen också varit lös i magen senaste dagarna. Antibiotikan är slut, men vi har fortfarande kvar av magmedicinen som han får 2-3 ggr/dygn. Vi har även märkt att han göt några konstiga tuggrörelser, typ tuggar på tungan och skakar på huvudet. Svårt att beskriva, men det har han varjefall börjat med sen han började kräkas. Har varjefall en ny tid hos veterinären imorrn. Då ska de ta lite prover på honom. Hoppas vi kan få reda på vad det är som är fel.

Idag har jag annars inte gjort så mycket. Gick ut en sväng och lämnade igen filmerna vi hyrde igår. Gick även förbi djuraffären och köpte en ny klotång(3:e, slarvat bort 2 st), köpte även en liten mus åt Morris och en matta att ha framför lådan. Hoppas på att det blir mindre spill utanför lådan(över hela badrumsgolvet normalt sett).

Annars har det inte blivit så mycket gjort idag. Längtar till skolan börjar på allvar igen. Trisst när man bara går hemma och gör ingenting. I och för sig är väl det skönt ett tag, men man ledsnar på det också. Jag skulle behöva shoppa lite kläder, hade väl varit bra och göra det nu när det är rea, men jag är pank typ. Känns inge kul att behöva ta av sparpengarna, men snart måste jag. Behöver verkligen ett par jeans(helst fler) och lite tröjor.

Lekte lite i photoshop..

..med en bild på lillasyster. Så söt, ena lite mer normal och den andra lite överdriven såklart. Det blir roligare så säg :)


Latdag idag..

Idag blev det en latdag. M ringde precis och sa att han inte skulle hinna träna med mig. Imorrn ska han på fysgympa så på tisdag börjar vi om med mage och bröst. Blev ett litet glapp, men blir nog enklare när vi inte börjar mitt i veckan, blev sån oordning då.

Är ganska uttråkad just nu. Funderar på att gå och diska. Har flera dagars disk som ligger. Om jag inte minns fel, så lovade jag dessutom igår att jag skulle göra det idag. *Suck* Vill inte, så är det alltid, fast när man väl står där är det inte så farligt. Då brukar jag till och med tycka att det är ganska kul. Det bli nog så...


Påväg och ska hämta D..

..passar på att gå och slänga soporna medan P skrapar rutorna på bilen. Såklart hade jag kameran med mig eftersom jag försökt övertala P att vara ute och fota lite med mig innan vi far. Hur som helst går jag förbi detta, och var såklart tvungen att fota. :)




Fråga mig dock inte vad det är för träd som har sådana där frukter/bär, för det har jag ingen aning om.



Dissekering

Igår kom klasskompisarna till Umeå för att dissekera gris, hela vägen från tungan ner till njurnarna. Två av klasskamraterna bodde hos mig, A-C och M. På fredagsmorgonen följde jag dem till skolan och medan de hade föreläsning så gick jag och snackade med min gamla lärare. Vid lunch möttes vi upp igen och vi alla gick och käkade lunch. Efter lunchen var det dags för dissekering. Jag var såklart jätteavvundsjuk eftersom jag bara fick titta på(har tillgodoräknat kursen). Jag fotade varjefall lite roliga bilder och snackade skit med alla under tiden. Man får passa på när man så sällan ses.

Efter dissekeringen for några på stan och jag, M och A-C gick hem till mig och pimpla vin. Satt och snackade mer skit samtidigt som vi åt färsk ananas, godis och drack ännu mer vin :) Kl. 17.00 mötte vi upp resten av klassen (de som inte var tvugna att åka hem) för att äta en bit mat tillsammans. O'learys hade afterwork buffé för 99kr så vi gick dit. L kom senare, men när han dök upp så var vi 10 pers. Vi hade supertrevligt, vinpimpling och skitsnack i ett par timmar.

Var dock ruskigt trött idag, trots att det inte blev så sent igår. Tjejerna skulle dock upp supertidigt då deras tåg gick 06.48. Gick upp och snackade lite med dem, i nattmössan typ, innan vi sa hej då. Sen var jag tvungen att gå och lägga mig och sova ett par timmar till.

Skulle ha farit och tränat idag egentligen, men jag var så seg. Dessutom hade P bilen och IKSU stängde kl.19.00. Tycker det är ganska dåligt att de stänger så tidigt på lördagar. Jag vill oftast gå och träna runt 19-tiden. Blir dock mest troligt ett pass imorrn hur som helst. Så helt lat är jag inte.

Resten av dagen har jag ju som sagt suttit och trixat med bilder i Photoshop, fixat och pysslat med bloggdesignen. Gjorde förresten en liten ändring igen alldeles nyss. Tyckte det blev lite för mycket gammeldagsrosa så jag gjorde inläggen gråa istället. Får se om jag blir näjd med det, måste vänja mig lite tror jag.

Funderar på att gå och lägga mig nu, är supertrött och det är liks inget bra på tv ikväll.  

Fönster


Isla de Margarita

Längtar tillbaka dit. jag och P var där november-december 2007. Så skönt med värmen, solen och allt bad. Tittade precis på bilderna därifrån.






Dagen går fort..

..när man har roligt. Idag har jag suttit och tittat klart på en online grundkurs i photoshop. Givande, sen var jag såklart tvungen att testa lite nya grejer jag lärt mig. Sen så kom jag på att bloggen behövde ett ansiktslyft. Den var ju inte speciellt fin tidigare. Så då satt jag och fipplade med det en hel evighet, men nu är det varjefall klart.

Nu är det strax dags att börja titta på mat, men jag har lite mer grejer jag vill försöka mig på först i Photoshop. Fast risken då är väl att det aldrig blir någon mat lagad. Får kanske testa det lite senare, efter maten :)

Ny bloggdesign

Vad tycker ni om min nya design jag fixat till? Har hållit på och fixat nu ett bra tag och nu är jag faktiskt ganska nöjd. Lite mycket rosa kanske, men vet inte riktigt hur jag ska ändra på det. Alltså vet inte vad jag ska ha för annan färg om det inte ska vara rosa överallt.

Nå? Vad tycker ni?

Vasstrån..

..som jag också hittade imorse när jag var ute och fotade.


Fågelholk

En fågelholk jag hittade när jag var ute och testade kameran idag.


Jämförelse


oredigerad


redigerad

Äntligen, testat systemkameran!

Minneskortet blev skickat igår och kom med posten idag. Riktigt nice, har precis varit ute och fotat lite. Mest testat lite, jag kan absolut inget om foto, men jag vill lära mig. Insåg idag att jag är jätteostadig på handen, behöver ett stativ eller betablockerare :) Ska varjefall visa er nån bild jag tagit. Kom ihåg att jag inte kan funktionerna på kamera och inte kan något alls om foto, så såga mig inte totalt är ni snälla. :)







 Om någon, mot förmodan, skulle vilja använda mina bilder så krävs mitt medgivande.

Just det..

..jag har glömt att berätta att min fina nya systemkamera har kommit. Den kom i förrgår, samma med objektivet, det kom också då. Nu väntar jag bara på minneskortet, hoppas på att det kommer snart. Det blev skickat idag varjefall, sent som attan! Jag beställde den 30/12 och det blev skickat idag. Webhallen brukar enligt dem själva skicka inom 24 h, men nu ligger de lite efter. LITE?! Tycker att de i sånna fall kan meddela att de ligger lite efter, så hade jag beställt från nå ställe som skickar lite fortare. Kan väl knappt hoppas på att de kommer imorrn? eller? Hur lång tid tar det för att ett vanligt brev kommer fram? Det är ju så litet så det skickas inte som paket. Hamnar varjefall i brevlådan, vilket är tur. Annars hade jag nog fått vänta tills nästa vecka.

 Så nu väntar jag med spänning på att det kommer fram så att jag kan få testa kameran. Skulle verkligen vilja att det kommer fram imorrn då 2 klasskamrater kommer på besök. På fredag ska de nämligen dissekera massor. De läser ju anatomi och fysiologi nu. Ska ringa och fråga om jag kan få vara med på dissekeringen, trots att jag tillgodoräknat kursen. Skulle var kul. Ska testa och ringa nu.

Jävligt puckat!

Här är också en artikel från aftonbladet Några killar kopplade fast en pulka efter en bil, en körde bilen, en stog i takluckan och kolla på pulkan och en satt i pulkan. Bilen fick sladd och de skadade sig.

Hur jäkla puckad får man vara? Ganska solklart att de skulle skada sig, hur kommer man ens på idén? Visst, det skulle säkert kunna vara kul. Men tusan, åk pulka efter en skoter eller nåt på isen eller tolka efter med skidor. Detta är ungefär lika idiotiskt som att stå på en skateboard och hålla fast i en moppe. Som gjort för att skada sig!

Läste det här för några dagar sen..

Läste den här artikeln för några dagar sen och idag låg den högt upp på aftonbladet. Artikeln handlar om en pojke och en flicka 6 och 7 år gamla som ville gifta sig i Afrika. De smög hemifrån med massa packning medan föräldrarna låg och sov. De hade packat kläder för varmare klimat, solbrillor och badgrejer. De tog även med sig pojkens/flickans 7-åriga storasyster som bröllopsvittne.

De tog spårvagnen till en station i Hannover för att sedan ta ett flyg till Afrika. Där blev de dock upptäckta av personal på tågstationen som blev lite misstänksam när de verkade resa ensamma. Polisen kontaktades och de fick en rundtur på polisstationen som plåster på såren för att de inte fick gifta sig i Afrika, innan föräldrarna kom och hämtade dem. När de fick frågan varför de inte berättat för deras föräldrar, så svarar de att de inte hade tänkt vara borta så länge.

Tycker det var oerhört gulligt att de ville fara och gifta sig i Afrika, även om man som deras förälder nog hade blivit tokig över att de försvunnit så långt hemifrån. Snacka om oro. Tur att det slutade lyckligt varjefall, kunde ju hänt mycket värre saker. Varjefall en jättegullig händelse, att vara så kär, trots att man är så liten. Det här är nog något de kommer att få höra x antal gånger när de blivit äldre.

Skulle dock vara kul att höra hur de hade tänkt få platser på flyget utan pengar :) Fast man tänker kanske inte så långt när man är så liten och får en superplan :) Man gör nog bara.


Bild från afonbladet.se

Utmärkelse mm..!

Igår kom kameran och objektivet, kameran hade de dock råkat skicka till fel utlämningställe. Det såg de dock på OK/Q8 så, jag åkte bara till Haga och hämtade den där istället. Kan dock inte göra så mycket mer än att läsa bruksanvisningen förrän minneskortet kommer. Det kommer nog dock tidigast på torsdag, det verkar inte vara skickat ännu :( *suck*

Vår lilla tiger, Morris har varit sjuk senaste 4 dagarna. Han bara kräks och kräks, vill varken äta eller dricka. Upptäckte idag att vår flaska med krukväxtnäring hade vält under diskbänken.(meddelat veterinären att jag tror han fått i sig det) Korken har varit trasig och när jag tänker efter så minns jag att jag trampade i blött vid diskbänken för några dagar sen. Det var så mycket då så jag brydde mig inte om det. Jag trodde det var vatten från när vi diskade innan. Antagligen det som han råkat trampa i, fått på tassarna och slickat bort. Det värsta är att det var koncentrerad, en nyöppnad flaska och nu är det bara 1/6 kvar i flaskan. Upptäckte det idag när jag skulle tömma soporna och flaskan var ikullvällt och det var torkat pulver runt. Har dock inte hittat nått "pulver" på golvet, men vi dammsög här om dagen och vi kanske dammsugit upp det.

Var hos veterinären igår och jag kan ärligt säga att jag aldrig sett en argare katt. Då blev det fart i honom. Full fart att fräsa, klösa och morra. Veterinären försökte ge honom en spruta med vitamin i nackskinnet, men det lyckades inte. Sprutan med kanyl och allt flög genom rummet och landade vid dörren. Hon försökte även mata honom med nån "magmedicin". Hon höll i nackskinnet så att han skulle gapa och jag skulle hålla fast tassarna. Han klöste, fräste och morrade som tusan och han bet mig även ett par gånger. En av gångerna bet han så hårt har kunde typ. Ett stadigt grepp i min tumme. Jag är alldeles öm. Han verkar ha förlåtit mig för det varjefall, för igår kväll låg vi och gosade hela kvällen. Han hade lite feber också, förutom kräkningarna och var lite uttorkad. Han får antibiotika och den där magmedicinen som vi nu kommit på att vi kan kleta på pälsen på tassen så slickar han bort det. Dock omöjligt att få i honom vätska om han inte dricker själv. Jag har försökt med att dra upp i en hostmedicin-spruta och sputa in. Han blir helt galen så det funkar inte. Hoppas han blir bättre snart, inge kul det här.



Just det, jag har fått en utmärkelse av Rosalucia


"Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten och bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare."

De 8 personer som får utmärkelsen av mig är:

Elan

Aredhel


Stina

Åsa

Mamselamsen

Lotta-potta

Nevnarien

En bok om dagen



Stor och stark :)

Det är varjefall vad jag kommer bli om jag fortsätter så här. Var och gymmade med M igår. Körde bröst och mage. Vi körde stenhårt och det var faktiskt riktigt kul, men det känns ordentligt idag. Kan knappt resa mig från ryggläge på grund av träningsvärken i magen. Skönt med träningsvärk dock, då känns det att man kämpat på och slitit ordentligt.

Vi for iväg på IKSU idag igen och gymmade, men idag så blev det rygg och triceps. Känner inget ännu, men det lär kännas desto mer imorrn, dock lite färre övningar än för mage och bröst. De var riktiga killer-övningar som höll på att ta kål på mig :)

Igår så gjorde vi bland annat sit-ups på pilatesboll mot slutet. Det kändes inte som att det tog så mycket, man blev bara rent allmänt slut. Själva balanseringen gör ju så att alla muskler får arbeta för att stabilisera kroppen. Det märks, jag har träningsvärk i intercostal musklerna till och med. Gissa om det kändes där och i magen när jag nös? Ordentligt!

Usch. vad duktiga vi var! både igår och idag. Får hoppas att det håller i sig också. Skulle vara bra. Jag har varjefall tur som fortfarande har stenhårda underarmar sen klättringen, även om de inte orkar så mycket längre :)

Längtar till imorrn, då bör kameran och objektivet ha kommit fram. Objektivet skulle varit framme redan i fredags, men trots att jag fått avin och att det stod att den skulle vara framme så var den kvar i Ånge, liksom kameran. Minneskortet verkar det dock som att jag får vänta på. Jag vill ha allt imorrn! Jag vill testa grejerna. Sen blir det inte bättre av att det är röd dag på tisdag också, så om de inte kommer imorrn så kommer de tidigast på onsdag. Jag längtar såå... Håll tummarna för att grejerna kommer imorrn och att minneskortet kan pallra sig hit snart.


Lästa böcker under jul och nyår..

Började att läsa "När livet stannar" av Malin Sävstam. Malin förlorade hela sin familij i Tsunamin utom en av sönerna. Boken är upplagd som en dagbok. Man får följa henne genom tsunamin och hur hon och sonen tar sig i genom de första åren och börja komma tillbaka till livet. Helt okej bok, dock inget speciellt.


Därefter läste jag Harlan Coben's "Ingen andra chans". En bra och ganska spännande bok enligt mig. Marc Seidman arbetade som kirurg, hade familj, fru och en dotter på 6 månader. En dag vaknar han upp skottskadad, hans fru är död och dottern försvunnen. Själv blir han misstänkt för brottet då två olika pistoler används, varav den ena misstänks vara hans egen. En dag kommer ett meddelande från några kidnappare. Utväxlingen skiter sig och enligt meddelandet från kidnapparna får de ingen andra chans. 1 ½ år senare dyker det ändå upp ett nytt meddelande, denna gång håller Marc det hemligt för FBI, han beslutar sig för att göra upp med kidnapparna på egen hand.  


Tredje boken heter "Innan döden kom" och är skriven av Elizabeth George. Boken är stundtals lite seg, men man vill ändå läsa klart då man vill veta hur det går. Ändå en bra bok om man bortser från slutet. Dock slutar boken dåligt tycker jag, jag skulle vilja ha ett helt annat slut. Boken handlar varjefall om 3 syskon som "överges" av sin farmor då hon ska fara till sin karl på Jamaica. Syskonen lämnas på deras fasters trapp i hopp om att hon ska ta hand om dem i fortsättningen. Deras pappa är död och mamma sitter inne på mentalsjukhus. Syskonen skiljer sig ganska mycket från varandra. Toby, sjuåringen lever i en slags drömvärld och försvinner in i sig själv. Det blir Joel (12-åringen) som tar ansvar för honom och följer honom till och från specialskolan. Joel funderar mycket och försöker göra allt för att skydda sin lillebror som blir retad och får stryk. Han åker själv på endel spö av andra ungar. Hans ansvarskänsla för lillebrodern gör att han dras in i saker som inte alls är bra och allt ställs på sin ända. 12 år och misstänkt för mord på en högt uppsatt persons fru. Storasyster Ness(15 år) hjälper inte till att ta hand om Toby, hon skolkar konstant och tar droger tillsammans med sina två nyfunna vänner. Ness hamnar också i dåligt sällskap och råkar ut för massa hemskheter. 


Fjärde boken var "Farozonen" av Patricia Cornwell. Inte alls speciellt bra. Jag blev besviken då jag verkligen älskat Cornwells böcker om Kay Scarpetta. Boken handlar varjefall om Win Garano, FBI-agent som tilldelas ett 20 år gammalt mordfall. Hans chef distriktsåklagaren tar hjälp av den senaste DNA-tekniken för att lösa fallet. Win börjar dock ifrågasätta hennes motiv då mordfallet verkar vara en del i en politisk maktkamp(Distriktsåklagaren satsar nämligen på att bli guvenör). Både Win och distriksåklagaren utsätts dock för hot och det går faktiskt ganska illa för en av dem. Hur som helst, en okej bok. Hade dock väntat mig mycket mer.


Därefter blev det dags att sluka Michael Connelys "Mörkare än Natten". Detta är en bok i en serie, jag har läst de flesta, dock i lite oordning. Riktigt bra serie, precis som Cornwells böcker om Kay Scarpetta. Terry McCaleb blir varjefall kontaktat av en gammal kollega i FBI som behöver hjälp med ett mordfall som kört fast. Det verkar vara en seriemördare som tar till ganska hemska metoder för att ta död på sina offer. Spåren leder varjefall till Harry Bosh. Harry Bosh är polis och är samtidigt huvudvittne i en stor rättegång. Kan det vara Bosh som är mördaren eller är det någon som vill sätta dit honom?


Sista boken heter "De oskuldsfulla" och är skriven av Kristina Jones, Celeste Jones och Juliana Buhring. Författarna skriver om sin uppväxt i sekten Guds barn(Familjen). De föddes i sekten och här får man följa med i alla hemskheter som de utsätts för. Hjärntvätt, pedofili, fysisk och psykisk misshandel och prostitution är bara en del i det de upplevt. De tvingades att flytta in hos andra familjer när deras föräldrar flyttade eller när de själva blev flyttade till olika center. Detta resulterade såklart i mycket besvikelse och ofta rädsla. Det var ju okej för vuxna att ha sex med barn. Boken är intressant att läsa då man får en inblick i sekten. Systrarna turas i boken om, att berätta om sina upplevelser. Mot slutet börjar det dock bli lite tradigt, då det blir lite kaka på kaka.


Nu håller jag på att läsa en riktig tegelsten, ca 900 sidor. Det gör dock inget, de få kapitel jag hunnit är väl värda sina sidor. Den verkar riktigt bra, väldigt behaglig att läsa. Skriver lite om den sen när den är slut, det lär dock dröja ett tag. Den heter varjefall "Shantaram" och är skriven av Gregory David Roberts.

Riktigt förbannad..

Idag blev jag faktiskt riktigt förbannad på Elgiganten. Lämnade in min mobil förut eftersom det inte gick att ladda den (förutom ibland). Den var inne på lagning i 3 veckor.  När jag lämnade in den så lämnade jag in telefonen(+minneskort som jag glömt ta ut) och laddaren eftersom jag inte visste var felet satt. Hämtade ut den och den fungerade typ 2 ggr, sen är det samma fel igen. De hade bytt ut delen där man sticker in laddaren. De hade även formaterat mitt minneskort, så att det inte gick att använda. Fick ett annat begagnat av dem.

Lämnar in telefonen igen och det bli backjobb på den. De lovar att de ska gå fort eftersom det är backjobb på den och då går den före i kön. Efter drygt 3 veckor får jag ett sms att jag kan hämta ut telefonen, dock var jag bortrest och kunde inte hämta ut den. Hämtade ut den idag och kom in med den värdelösa lånemobilen jag fått låna. Idag när jag får telefonen så hinner jag inte testa den ens innan den åker in på ännu ett backjobb. Luckan där man stoppar i USB'sladden går inte att stänga och är alldeles skev, det är jättesvårt att sätta på luckan på baksidan(batteriluckan) eftersom USB-luckan är ivägen. Det har dessutom blivit en buckla just ovanför USB-uttaget. Antagligen därför luckan inte går att stänga. De hade även glömt att skicka tillbaka min laddare.

Hur mycket skit ska man få ta, kan de inte bara ge mig en ny mobil? Jag vill inte ha en jäkla skit lånemobil när jag köpt en med de funktioner jag vill ha och som jag använder jämt. Skit lånemobilen har iof MP3 och så, men inte fick jag med hörlurar och minneskort, så jag kan heller inte använda kameran. Det krävde jag dock att de skulle skicka med nu, eftersom jag typ bara kan ringa på den. Eftersom det är en Ericsson så går det ju skitlångsamt att skicka SMS och så, då jag är van att ha en Nokia. Skulle jag ta en Nokia lånemobil så är det en stenåldersmodell. Det skulle jag fått sist också, men då krävde jag en likvärdig. Då telefonnummer minnet blir helt fucked up annars, eftersom man har flera nummer på samma kontakt.

Dessutom försöker de lura sina kunder så mycket som möjligt. Har suttit och tittat på CF minneskort till nya kameran.

Elgiganten                                        OnOff
2 Gb    599 kr                                   2 Gb   228 kr
4 Gb    799 kr                                   5 Gb   358 kr
8 Gb    1390 kr

(Prisjämförelsen Elgiganten-OnOff gäller exakt samma märke, samma skrivhastighet och således alltså helt identiska CF minneskort)

Jag hittade ett 8 Gb minneskort (samma skrivhastighet) för 195 kr på www.webhallen.se

Snacka om att speciellt Elgiganten försöker blåsa en. Får förövrigt ingen kompensation för att deras service sabbat min mobil och jag måste vara utan ytterliggare några veckor. Det är ruskigt dåligt! Kommer bojkotta dem i fortsättningen. Dessutom har de lagt till objektiv till A200'an nu också, för samma pris som innan(några dagar sen, typ då jag beställde) då det inte ingick något objektiv. Beställde hur som helst inte av dem och det är jag nu glad för.


Äntligen hemma..

Äntligen hemma i Ume igen. Inte varit hemma på flera flera veckor. Först nere i Sthlm för att jobba och fira jul. Sen upp till Överkalix för att slappa och fira nyår(och såklart mysa med P).

Har fått med mig massa nya saker hem också. Bland annat 2 överkast (ett IKEA och ett svärmor hade), Drag-på lakan, 2 påslakansset, ett lappis-bord och 2 ljusgröna ljus som luktar jättegott.

Nu när jag kom hem så har jag mest packat upp lite, bäddat rent i sängen, fixat gästsängen, satt upp lampan i köket och sen bara tagit det lugnt. Så skönt! Nu sitter jag och bloggar i gungstolen med tända ljus. Mysigt!

Börjar längta lite efter skolan, lite trisst att inte ha något att göra. Skolan börjar dock inte förrän 18 januari, så fram tills dess blir det lugnt. Får dock tillgång till kursen i Ping-pong redan den 7:e så då ska jag spana lite på den. Människans livsvillkor låter som en flumkurs. Hoppas dock på att den är lite mer krävande, orkar inte mer flum just nu.

Såg dessutom att kameran är på intågande varjefall, den har sorterats i jönköping varjefall. Fast den ska kanske sorteras i Ånge också innan de kommer vidare till mig? Objektivet är också på ingång, kommer nog imorrn eller på måndag senast. Minneskortet har jag dock ingen aning om när det kommer, hoppas på att det kommer samtidigt som kameran som senast varjefall.

Imorrn blir det till att fara på IKSU och träna med M. Vi ska köra lite crosstrainer och sen gymma. Skönt att komma igång med träningen igen efter att ha varit i Sthlm och slappat och ätit julgodis :)


RSS 2.0