Häxan från Portobello - Paulo Coelho

Igår läste jag ut boken Häxan från Portobello av Paulo Coelho. Tycker det är svårt att beskriva böckerna jag läser, men den var bra. Bättre än vissa av hans andra som har varit läsvärda, men inte jättebra. Nu har jag bara en bok kvar att läsa av honom Zahiren. Den ligger här och väntar på att jag ska hinna med den. Sen har han väl en till som inte kommit på pocket än va?


Nu har jag börjat på Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Tyvärr den inbundna varianten, så den tar jag inte med mig när jag far iväg nånstans. Får se hur lång tid det tar att läsa den, men de ska ju vara jättespännande, så antagligen går det hyfsat fort.

Chipotle Chicken Enchiladas

Testade en ny maträtt idag som jag såg på Rachael Ray show i förmiddags. Var riktigt gott, men oj så mättande. Jag orkade inte ens en enchilada. Blev helt proppmätt.

Ingredients
1 rotisserie chicken
2 tablespoons EVOO – Extra Virgin Olive Oil
1 small onion, chopped*
2 cloves garlic, grated 
1 to 2 tablespoons chipotle powder (depending on how much spice you like)
1/4 teaspoon (2 pinches) ground cinnamon
2 15-ounce cans chopped tomatoes with chilies
Salt
1/4 cup (about a palmful) cilantro, chopped
Juice of 1 lime
2 1/2 cups smoked cheddar cheese or any type of cheddar cheese you like, shredded
8 corn tortillas

Preparation

Preheat oven to 375°F(190 grader celcius).
Remove the skin from the chicken and discard. Tear the chicken meat from the bones, shred it, using two forks or your fingers, and reserve in a mixing bowl.

Preheat a medium-size saucepot with the EVOO over medium heat and sauté the onions till soft. Add in the garlic and spices, and toast a few seconds until fragrant. Add in the tomatoes with chilies and season with salt. 
Cook for 10 minutes, until the flavors are well-married and the sauce is slightly thickened. Stir in the cilantro and lime juice, and remove from heat. Add a ladleful of sauce to the bowl with the chicken and toss to combine.
Reserve the remaining sauce.Heat tortillas by warming each side in a dry skillet over medium-high heat or by layering moistened paper towels in between them and placing in the microwave for about a minute. Divide the chicken mixture equally among the warm tortillas and roll each one up. Add some of the reserved sauce to the bottom of a casserole or baking dish then line the dish with the rolled enchiladas, seam side down. Pour the remaining sauce over the chicken enchiladas and top with cheese.
 
Place in the oven and bake 15 minutes or so, until the cheese is melted, brown and bubbly.Receptet, en video hur man gör och bilderna hittar ni här


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Grymma 2 dagar!

Igår så gick det skitbra på jobbet! Sålde 3 försäkringar à 125 kr i provision. Vilket innebar en timlön på 164 kr/h.

Idag jobbade jag också, gick ännu bättre än igår! =) Sålde FYRA försäkringar!!!! Vilket innebar en timlön på 195 kr/h idag! Snacka om att jag är grym nu(åtminstone tillfälligt). Åh jag är så glad, kommer bli en härlig lön nästa fredag. Nu ska det bara fortsätta likadant. Håller tummarna för det. Riktigt kul när det går bra varjefall. Vann även en öl på bishops, som jag tänkte kassera in när vi ska ut med jobbet :P

Nu ska det dock bli skönt att vara ledig i två dagar, jobbar kväll på söndag. Kommer dock behöva plugga ganska mycket framöver. Stor kurs, som tur är så har jag gjort mycket av det sen tidigare.

Nu ska jag dock bara slappa och ta det lugnt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ystad-Haparanda

Eftersom jag är buzzador, har jag till uppgift att sprida information för att uppmärksamma kampen mot prostatacancer.


Den 6 mars började Gert Fylking och Robert Aschberg avverka de ca 180 milen mellan Ystad och Haparanda som ska klaras av på 3 månader. De gör detta för att uppmärksamma och samla in pengar till Cancerfonden och kampen mot prostatacancer.

Med sig har Aschberg och Fylking en gigantisk husvagn som varje söndag förvandlas till en ”klassisk” talkshowstudio. Aschberg leder programmet, intervjuar inbjudna gäster, både kända och okända och visar inslag från den gångna veckans vandring. Som en röd tråd genom programmet löper frågorna och funderingarna kring prostatacancern. Hur och vem drabbar det?

Programmet innehåller även stora portioner humor när Aschberg och Fylking längs vägen t.ex. gör dagsverken hos företagare och privatpersoner, underhåller på firmafester, hugger ved till änkor eller hoppar in som lärarvikarier för att på så sätt samla in pengar till Cancerfonden och kampen mot prostatacancer.

Allt dokumenteras av det medföljande kamerateamet och visas under 13 veckor i talkshowen "Ystad-Haparanda", som visas på söndagar kl. 19 på TV8 från platser runt om i Sverige.

Prostatacancer är vanligaste cancerformen hos män, både Fylking och Aschberg ligger i riskzonen. Varje år får cirka 9 000 män i Sverige beskedet att de har prostatacancer. Det innebär att vi hör till de länder som har den största förekomsten av prostatacancer i världen.

Så har ni några bra förlag på vad gubbarna ska göra för uppdrag? Eller vill du hjälpa till och förbereda inför inspelningen? Eller bara vara med som publik? Kolla in promenadplanen med inspelningsplaser och tidpunkter, som ni hittar här, för mer information.Mer information om prostatacancer hittas här
Cancerfondens hemsida hittar ni här
Information om Ystad-Haparanda och Gertsblogg hittar ni här
Aschbergsblogg hittar ni här
Mustaschkampen, Ystad-Haparanda hittar ni här

Promenadplanen med inspelningsplaser och tidpunkter, finns här.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Personlig almanacka

Idag har jag beställt en personlig almanacka. Riktigt bra!

Jag har alltid problem att hitta en almanacka som är lagom stor och innehåller det jag behöver. Nu har jag hittat lösningen på detta. Såg att min arbetskamrat hade en tuff almanacka som just verkade personlig(omslaget). Fick kika i den och insåg att jag MÅSTE ha en sån. Passar mig perfekt, speciellt eftersom jag aldrig hittar någon som passar.

Den här är ganska liten, har veckovy, man kan lägga till saker som "veckans träning", "veckans att göra", extra rader, jobbruta att skriva in arbetstider på mm. Hur bra som helst!

Jag har beställt en ljusgrön, med mörkare grön text och ett orangegult gummiband :) Tror den kommer vara superfin. Det är en 12 månaders almanacka som man kan välja startmånad på. Nu längtar jag bara till augusti så att jag kan börja använda den(min andra tar slut i juli, så jag tänkte det var smartast så, även om jag egentligen vill börja använda den på direkten).

Leveranstid 2 veckor från betalning. Så nu längtar jag! 275 kr kostar den inkl. frakt, men det är den väl värd :)

Det längst ner på sidan är valbart, man kan välja mellan massa olika saker. Man kan även välja om man vill ha ränder, bara klockslag, ränder halva dagen/hela dagen mm.


Åh va spännande det ska bli att få kika i den!
Nu vill jag bara att tiden ska gå fort :)

Den sista prärievargen - Michael Connelly

Tidigare idag läste jag ut "Den sista prärievargen" av Michael Connelly. Riktigt bra bok. Hela serien är riktigt bra. Kriminal serie som absolut måste läsas. Orkar inte beskriva handlingen ordenligt, men Bosh börjar nysta i ett gammal fall på "fritiden". Fallet han nystar i är mordet på hans mor som aldrig blev uppklarat och som verkar ha tystats ner. Mer berättar jag inte, men det är som sagt en riktigt bra bok, och hela serien rekommenderas varmt.

Foton tagna påväg till jobbet..


Utsikt över älven


Gångbron


Promenad på älven invid strandpromenaden


Strandpromenaden

Cigarettpaket och gungor..

Ny design här på bloggen

Har suttit och knåpat på ny design nästan hela dagen. Nu är den dock så gott som klar varje fall. Vad tycks? Bättre än gamla? Förslag på ändringar?

Ikväll har jag inte gjort så mycket annat. Inte på hela dagen faktiskt. Eller jo, jag har varit och handlat mat två gånger. :) Måste dock börja fixa lite med middagen nu, annars kommer maten vara klar vid midnatt :P

Elva minuter - Paulo Coelho

Igår började jag läsa Paulo Coelho's Elva minuter. Den var bra faktiskt, läste klart den nu på morgonen. Annorlunda precis som de brukar vara :)Här kommer en recension från boksidan.net

Författare: Paulo Coelho
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, erotik
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9170280231

Beskrivning: ''Världens största bästsäljare 2003.''
Publishing Trends Nr 1 på topplistorna i 32 länder!

Elva minuter bygger på en sann historia och berättar om Maria, en ung och vacker kvinna från en bergsby i Brasilien. Hennes första möte med kärleken slutar olyckligt och hon övertygar sig själv om att hon aldrig vill älska någon igen. Ödet för henne till Genève, där hon drömmer om rikedom och berömmelse, men slutar som prostituerad. Med sin enkla bakgrund och lilla livserfarenhet har Maria inte mycket att sätta emot i detta hårda möte med verkligheten. Hon drivs ständigt längre bort från drömmen om kärlek och tillbringar tiden med att försöka utröna vad hennes kunder tänker och känner. Det visar sig att de flesta är ensamma och saknar sex - med någon de älskar. En dag dyker konstnären Ralf upp och deras möte blir en vändpunkt för dem båda.

En gripande roman om kärlekens och sexualitetens väsen som ett instrument att förstå och utforska sig själv, som en fantastisk väg till ett sensuellt, känslomässigt och andligt uppvaknande.

Paulo Coelho har de senaste tio åren etablerat sig som ett av den litterära världens riktigt stor namn. Hans roman Alkemisten har översats till 56 olika språk och är utgiven i 156 olika länder och har sålt över 30 miljoner exemplar. I Sverige har hans böcker inom loppet av ett och ett halvt år sålt över 250 000 exemplar.

År 2003 sammanställde Publishing Trends bästsäljarlistor från hela världen och utsåg Elva minuter till världens mest sålda roman det året. ''Hans böcker har gjort ett livsavgörande intryck på miljoner människor.'' The Times ''Bland alla de Latinamerikanska författarna är det bara brasilianske Garbriel Garcia Marquez som är mer läst än Paulo Coelho.'' The Economist ''Paulo Coelho har funnit hemligheten bakom den litterära alkemin.'' Kenzaburö Öe, Nobelpristagare

Fallet avslutat - Michael Connelly

Igår läste jag klart boken jag fått från min hemliga bokvän :)

Precis som resten av serien så var den bra. Dock tycker jag att den inte riktigt var lika bra som de andra. Inte så mycket spänning, men väl läsvärd ändå. Föreslår att ni läser hela serien från början till slut, då hänger man dessutom med lite mer i bakgrundshandlingen.


Får se vilken bok som jag skla plöja igenom härnäst. Har inte riktigt bestämt mig ännu. :)

Länge sen

Bloggade inget igår, vet inte varför, men kändes inte viktigt på något sätt. Hur som helst så var jag och fixade till naglarna lite igår. Jättefina! Sen tog jag en shoppingrunda och hittade ett par jeans, 599kr. Ett klipp! En svart-vit rutig tunika, från Rut mfl för 159 kr och 2 par skor från skopunkten för totalt 375 kr, halva priset på det andra paret. Ett par beiga pumps med ett spänne och ett par svarta med en tjorv :) Riktigt snygga båda två. Det var riktigt nice.


Bildkälla
Köpte klänningen/tunikan som är rutig, andra från vänster. Ser dock snyggare ut på mig..  :P

De här pumpsen


BildkällaIgår såg jag även de två sista avsnitten av Kyle XY innan serien lades ner. Skit säger jag, den har varit superbra hela erien, men den slutar helt kasst. Man vill se mer.

Idag ska jag fixa lite hemma innan jag far och jobbar ikväll. Andra passet då jag ska sälja försäkringar. Kommer förhoppningsvis komma ihåg att köpa en ny mascara innan jag far på jobbet, råkade bryta av pinnen på min andra. Hur som helst så var den typ slut, så jag behöver liks en ny.

Just det, jag har fått en award från AnnetteTack så mycket, vet att det är meningen att jag ska skicka den vidare.
Jag gör så, att alla ni som prenumererar på min blogg får den av mig.

I'm so happy..

Idag var första dagen för mig att sälja försäkringar. Säljer barnolycksfallsförsäkringar och det gick faktiskt över förväntan.
Målet är att sälja 2 st/pas(passen är på 4 h). Jag lyckades med det!!! Jag tror jag var den enda som fick iväg 2 st, de andra fick iväg antingen 1 eller 0 ikväll. Och det här var min första dag!!! Såå glad!!

Innebär att jag fått 4x70kr/h + 2x125 kr i provision ikväll, alltså totalt 530 kr. Vilket blir en timlön på 132,50kr/h. Bättre timlön än då jag jobbar som leg. biomedicinsk analytiker inom klinisk fysiologi på Karolinska. Fan va uppskattad jag känner mig, jag menar som biomedicinsk analytiker så har jag ju BARA 3 års universitetsstudier bakom mig samt 145 000 kr i studieskuld.

Försäkringsförmedlare

Igår gjorde jag provet för att bli försäkringsförmedlare. Var toknervös, men det gick faktiskt jättbra! Hade 1 fel på 35 frågor, så jag fick 98 % rätt på provet. Kan lugnt säga att jag är nöjd med det, även om det hade varit kul att få alla rätt.

Snart ska jag iväg på jobbet, första passet! Första passet när jag ska sälja försäkringar. Nu kommer jag ligga på en timlön på 70 kr/h +125 kr/försäkring jag säljer. Målet är att sälja 2 försäkringar på ett pass. De andra som redan börjat sälja, säljer mellan 0-4/pass. Det går väldigt mycket upp och ner, men de har bara hållt på ett tag. Vi började sälja den här försäkringen i februari, så det är nytt för alla. Hoppas det går bra för mig ikväll, håll tummarna.

Slumdog millionaire

Ikväll har jag varit på bio med M och sett Slumdog millionaire. Jag har inte velat se den tidigare och var väl inte jättesugen på det idag heller. Hade planerat bio, men jag hade fruktansvärd huvudvärk. Hur som helst hade jag inga förhoppningar på filmen. Jag har inte brytt mig att läsa om den tidigare heller. Har sett att den handlar om nån indisk kille från ett slumområde i Bombay som blir miljonär efter att ha deltagit i "Vem vill bli miljonär?". Jag tänkte typ, hur bra kan en film om "vem vill bli miljonär?" vara? Där tog jag fel, den var riktigt bra. Till viss del berodde det säkert på att jag inte hade några förväntningar alls på den. Stundtals rolig och flertalet gånger lite hemsk. Hur som helst var den bra.

Den var inte alls upplagd som jag förväntade mig. Killen har varit med i programmet och det bryts inför sista frågan, den hinns inte med i det programmet. Han blir förhörd innan nästa program eftersom han misstänks för att fuska. Han är ju bara en slumdog, som serverar telefonförsäljare thé. Man får se hans minnen då han berättar om hur han kunde veta svaren på varje fråga en efter en. Man får även veta varför han valt att vara med i programmet. Mer berättar jag inte, ni får se filmen själva och avgöra vad ni tycker. Jag tyckte om den.
bildkälla

Flyga drake - Khaled Hosseini

Igår läste jag klart boken Flyga drake av Khaled Hosseini. I början hade jag lite svårt för boken, men ju längre jag läste, desto mer gillade jag den. Blev dock lite besviken när jag såg att Tusen strålande solar, inte var en fortsättning. Hade velat följa med lite längre. Boken handlar om en pojken som växer upp med samvetskval från något som inträffat hans vän i barndomen. Han försöker glömma det och gå vidare, men långt senare får han möjligheten att ställa saker till rätta.
Jag tänker inte avslöja mer, det är en bra och läsvärd bok.Kan även meddela att jag kollat klart på första säsongen av Kyle XY och jag är supernöjd. Ska börja kolla på säsong 2 ikväll. Om ni inte sett den, kolla på den.

Uppdaterar bokhyllan..

..med:
Michael Connelly - Den sista Prärievargen
Michael Connelly - I lagens limo
Michael Connelly - Fallet avslutat

Tror även att jag missade den här när jag skrev upp alla: Simon Kernick - Handel med döden.

Utmaning

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det i meningen?
"Enligt vad den pratsjuka barnmorskan hade anförtrott en grannes tjänare och denne sedan hade vidarebefodrat till alla som ville lyssna, hade Sanaubar kastat en enda blick på barnet i Alis famn, sett den kluvna läppen och gett ifrån sig ett kort, bittert skratt."

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Blomman till vänster om soffan och dess kruka.

3. Vad såg du senast på TV?
Oprah WInfrey show imorse.

4.Utan att se efter, gissa vad klockan är?
Strax efter 19. Rätt svar. 19.09

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Dr. Phil på tv'n. Sambon som ropar att jag kan stänga balkongdörren nu eftersom katten är inne.

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Fixade paketen jag ska skicka till min bokvän.

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?
Läste och svarade på kommentarerna jag fått.

8. Vad har du på dig?
Mörkblå stuprörsjeans, en omlott tröja med blommor, blå strumpor, trosor o bh.

9. Drömde du något inatt?
Jo, en jättekonstig dröm som jag just nu inte kommer ihåg.

10. När skrattade du senast?
Nyss.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Tyvärr inte så mycket, har bara hunnit få up en tavla på en fiskehamn? och en liten tavla med lillasysters födelseuppgifter och ett fotavtryck på.

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Nja, beror väl på vad som menas med konstigt.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Liiite lång.

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Benjamin Buttons otroliga liv.

15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då?
Lite nya kläder och en större bokhylla.

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:
Ja, hmm.. otroligt tävlingsinriktad, hatar att förlora.. avskyr fisk och skaldjur.. vet inte riktigt vad jag ska skriva..

17. George Bush?
Ja, ingen favorit direkt..

19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Hmm... vet inte.. finns dock massa fina namn.. Melvin, Sigrid och många fler..

21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Klart, jag skulle.

22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Ja, det var inte en dag för tidigt!

23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?

Åsa
Stina
Magstarkt
En bok om dagen

Pocket & Trix

Idag satt jag spännt och väntade på posten, hoppades att den skulle hinna komma innan jag for till jobbet. Det gjorde den, blev dock grymt besviken, bara mitt orangea kuvert och tidningen från hyresgästföreningen. Men, när jag gick till jobbet så stod paketet där utanför dörren. * Lycka * Tog med det till jobbet för att kunna spana in det ordentligt.

Så perfekt! Först och främst Michael Connelly - Fallet avslutat. Ska läsa den så fort som möjligt! Sen fick jag även lite godsaker, en haribo påse med salta bomber, en marabou choklad med lakrits. Fick även en strut med thé, Mareld. Luktar jättegott, ska testa det ikväll! Sen fick vår söta lilla katt 2 presenter också. En stor leksaksmus, men reprunt och kula inuti. Han lekte lite med den, tror han kommer leka mer framåt kvällen när han bli bussugen. Sen fick han även lite kattgodis, nå kosttillskott som han verkligen älskade. Han skuttade över hela vardagsrumsbordet när jag kastade iväg en bit. Gled ett par meter på golvet, klorna slipa parkettgolvet kan man säga, innan han snabbt slukade biten. Sen dess så har han gjort allt för att komma upp på vardagsrumsbordet för att försöka komma åt resten.Så till min hemliga bokvän, TACK så hemskt mycket. Var jättekul, ser fram emot nästa paket :)

Kyle XY

Har någon av er sett den serien? Jag har precis sett första avsnittet och jag tycker den är riktigt bra än så länge. Handlar om en kille som helt plötsligt vaknar upp i skogen, inget minne från vad som hänt tidigare. Han är väldigt speciell, väldigt hög intelligens och lär sig saker, bara han har sett det en gång, han har heller ingen navel (alien?). Han dök upp från ingenstans och man får följa honom hos en familj han flyttar in hos. Till en början kan han inte säga ett enda ord och känner inte igen hungerskänslor, att han är kissnödig eller dyl. Han lär sig dock allt jättefort och han är ett mattesnille.

Rekommenderar denna serie, trots att jag bara sett 2 avsnitt än så länge, skratt blandas med gråt och man kan inte annat än förundras. Jag gillar den skarpt.


Längtar

Idag så har vi varit på Plantagen och köpt MASSOR av blommor. Blev så fint. Blev bland annat en orkidé men även massa andra som jag inte vet vad det heter. Kommer kanske lite foton på det sen. Hade förresten en gammal garderobsblomma som trängdes som tusan i krukan, planterade om den. Fick dock klippa upp gamla innerkrukan. SÅ fullt med rötter att det typ inte fanns nå jord kvar. Tog en bild på det, får se om det syns.


Snacka om misshandlad blomma :P

Sen så ha jag spelat massa Mario Galaxy och nu har jag tagit över 80 stjärnor. Är dock på en riktigt jobbig dare devil bana. Ska testa den igen nu och se om det går bättre. Efter att jag lugnat ner mig lite :)

Just det, min hemlige bokvän har postat mitt paket nu. Så jag får det antagligen på tisdag, ska bli sååå spännande. Ser verkligen fram emot det. Får rappa på med läsningen nu alltså. Trisst om bokvännens bok ska behöva vänta. Ska se vad jag kan göra :) Måste ner på stan i veckan och fixa klart mitt paket som jag ska skicka. Har förberett med att köpa alla M-påsar. Har dock jättesvårt för att bestämma va för bok jag ska skicka. För min bokvän är nyfiken på en författare bl.a, sen så vill man ju skicka en genre som personen gillar, men sen skulle jag även vilja skicka en bok jag tycker väldigt mycket om för att personen ska få en chans att upptäcka de författarna oxå. Hur ska jag göra? Har lite annat jag skulle vilja få med oxå, vilken ordning ska jag skicka dem i? Tips nån?

Uteplatsen!

Idag har jag inte gjort så mycket, har spelat lite Mario Galaxy på vårt Wii. Länge sen jag spelade sist, kom av mig lite. Har dock fortsatt där jag var och nu ska jag varva det. Inte så mycket kvar nu.

Var även iväg och storhandlade lite, nu håller vi på att laga god mat. Pepparbiff, hemmagjord rödvinssås och klyftpotatis.

Just det, skottade fram uteplatsen idag, riktigt härligt. Om det är liknande väder som idag så kommer jag nog sitta där ute ganska mycket med en filt och läsa. Mysigt att sitta i en bekväm stol och bara mysa. Man kan ju faktiskt ta ut gungstolen om man vill.


Michael Connelly - Dödens stad

Egentligen vill jag bara kopiera tidigare inlägget om Michael Connelly, men nu gör jag inte det. Utan ni får gå tillbaka och läsa. Boken var precis som de andra i serien riktigt bra! Läste klart den i går kväll.


bildkälla

Michael Connelly - Återkomsten

En riktigt bra bok i en serie jag varmt kan rekommendera. Hela serien är riktigt bra, har nog läst alla snart. Tyvärr lite i oordning med det gör inte så mycket. Ruskigt bra bok. Läs hela serien! Böckerna handlar om kriminalinspektör Harry Bosch och man får följa hans utredningar. Han är lite speciell, men böckerna är riktigt bra. Ska börja läsa Dödens stad nu. Tror det är den jag har kvar i serien om jag inte missat nån.


Snälla pappa, nej - Stuart Howarth

Igår läste jag ut boken Snälla pappa, nej av Stuart Howarth. Den var helt okej, inte nå speciellt. Tror jag har läst mig trött på sånna böcker. Självklart har han haft en riktigt hemsk uppväxt med bland annat ganska grova sexuella övergrepp, men trots att jag kan förstå att han blivit allvarligt störd av det som hänt. Så stör jag mig lite på att han hela tiden nästan skyller ifrån sig på att han blivit utsatt för sexuella övergrepp och det är därför att han är som han är. Tror självklart att det har påverkat honom mycket, men han har faktiskt egna val och det känns lite för överdrivet, allt som går snett i hans liv tror jag inte bara beror på tidigare sexuella övergrepp.Hur som helst ska inte babbla på för mycket. Ska slänga i mig lite mat nu, sen blir det till att jobba ett eftermiddags pass.

Anledningen till besivkelsen igår..

..var att vi fick reda på vilken praktikplats vi hamnat på. Jag och en annan tjej ville båda väldigt gärna vara på Gyn, NUS. Våran lärare sa att vi fick komma överens om vem som skulle få vara där, vilket är omöjligt. Vi pim'ade vår lärare och bad henne lotta. Nu blev det så att jag fick platsen, superglad över det.

Anledning till besvikelsen igår var varjefall att jag tyckte lärarna skulle ha lottat först och om jag inte skulle fått platsen så tyckte jag att jag åtminstone skulle ha fått vara på en av de 4 andra alternativen jag hade skrivit upp. Så skulle det inte ha blivit, jag skulle ha hamnat på medicin 5, där jag absolut inte vill vara. Jag menar, får man inte första handsvalet så borde man varjefall få något av de andra alternativen och inte något helt annat. Problemet var att alla andra också fått reda på platserna så det var bara en riktigt sugig plats kvar. Säkert inge fel så på medicin 5, men jag har fått nog av vanliga medicin vårdavdelningar.

Det löste ju sig varjefall, jag vann lottningen och jag är superglad!

Annars idag så har jag fixat en "blogg-hemsida" till svärföräldrarna. Deras gamla var jättedålig, svår att hitta till och svårändrad. Problemet är att jag bara kan designa lite på bloggar och inte på en vanlig hemsida. Så jag har gjort en blogg till dem och fixat till lite. Sen så tänkte jag att man kan köpa en domän och ordna ett webhotell och flytta över allt. Tror det blir enklast så. Vill ni kolla in deras sida, så kolla här.


De har de godaste jordgubbarna som går att hitta.
Bilden är lånad från svärföräldrarnas sida.

So sweet, so beautiful..


Det ordnade sig.. jag vann!

Nu har det lottats vem av mig och en klasskamrat som får ha vfu på Gyn och jag vann!! Såå glad! Ser verkligen fram emot placeringen där eftersom jag vill bli barnmorska. Det är ju varjefall inte som på någon vårdavdelning.

Ska nog sova en stund till innan jag börjar plugga.

Nagelförlängningen

Så här blev den varjefall, ville ha enkelt och stilrent. Tycker det blev riktigt bra! Dock svårt att få en snygg bild på det.
Sen kan ni ju ignorera att mina fingrar ser ut som riktiga korvar på bilden

Orkar inte berätta vad som hänt i övrigt ikväll, kanske berättar med imorrn när jag förhoppningsvis lugnat ner mig. Ska dock ringa lite samtal imorrn bitti, för just nu är jag både arg och ledsen.

Hur ska jag orka med det här?

Igår var jag på utbildning för att om ett tag bli försäkringsförmedlare. Vi satt i 4 timmar och gick igenom hur det fungerar om man bli sjuk. Hur det fungerar med omställningspension, förlängd omställningspension, barn pension. Gick igenom hur det fungerar och vad till exempel frun/sambon/barnen har rätt till om man har ITP, SAF-LO, KAP-KL, PA 03 pensioner/pensionsförsäkringar om man blir sjuk, dör eller dyl. Ett jäkla jitter det där, man blandar ihop allting, sen kan man även baka in TGL(tjänstegrupplivförsäkringar), AFA/AGS mm.

Sedan gick vi bland annat även igenom FAL(lagen om försäkringsavtal), vad som händer om premierna inte betalas, vad som räknas som olycksfall, sjukförsäkringar, begränsningar, medicinsk invaliditet, ekonomiska invaliditet mm.

Gick även igenom vad äktenskapsförorden gör, vad som menas med giftorätt, hur bodelningar går till, sambolagen, hur arvsordningen ser ut, och vad som händer med särkullsbarn.

Sen så fick vi massa koder så att vi kan göra lite prov hemma. Vi måste göra 6 st prov, där vi ska ha mer än 80 % rätt på varje. Sen om två veckor ska vi gå och skriva ett slutprov där det krävs mer än 70 % rätt. Då ska vi även visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Efter det så ska vi få mer produktutbildning och sen så är vi klara!

Förresten, jag ska iväg och fixa mina naglar idag, ska göra en nagelförlängning :) Hoppas det blir bra, har aldrig gjort något sånt tidigare, så det ska bli kul!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Benjamin Button

På eftermiddagen var jag iväg och jobbade. Gick faktiskt ganska bra, inga tävlingar dock. Var lite tveksam till att gå och jobba eftersom jag haft huvudvärk hela gårdagskvällen och på morgonen. Tog mig iväg varjefall på 2 st Treo.

Framåt kvällen var jag så uttråkad, speciellt nu när sambon är bortrest så jag gick faktiskt på bio. Såg Benjamin Buttons otroliga liv. Den var faktiskt riktigt bra, när man läste om den så verkade den skitdålig, men en kompis berättade att den var superbra så jag gav den en chans. Den VAR faktiskt bra också. Blir kanske bättre i och med att jag inte hade några större förväntningar på den heller. Vet inte, men absolut sevärd hur som helst.

Imorrn blir det utbildning kl. 17.00. Sen ska jag plugga på det i 2 veckor, sen så ska jag göra ett prov. Går det bra så får jag åtminstone sälja AIG försäkringar sen. Tror det är lite speciellt med att sälja försäkringar, tror man måste gått en utbildning först, det är säkert något med lagar eller så.

Nu är jag jättetrött, klockan är massor. Ska slå en signal till min älskling och sen ska jag faktsikt sova.
Sov gott allihopa!

RSS 2.0