Ystad-Haparanda

Eftersom jag är buzzador, har jag till uppgift att sprida information för att uppmärksamma kampen mot prostatacancer.


Den 6 mars började Gert Fylking och Robert Aschberg avverka de ca 180 milen mellan Ystad och Haparanda som ska klaras av på 3 månader. De gör detta för att uppmärksamma och samla in pengar till Cancerfonden och kampen mot prostatacancer.

Med sig har Aschberg och Fylking en gigantisk husvagn som varje söndag förvandlas till en ”klassisk” talkshowstudio. Aschberg leder programmet, intervjuar inbjudna gäster, både kända och okända och visar inslag från den gångna veckans vandring. Som en röd tråd genom programmet löper frågorna och funderingarna kring prostatacancern. Hur och vem drabbar det?

Programmet innehåller även stora portioner humor när Aschberg och Fylking längs vägen t.ex. gör dagsverken hos företagare och privatpersoner, underhåller på firmafester, hugger ved till änkor eller hoppar in som lärarvikarier för att på så sätt samla in pengar till Cancerfonden och kampen mot prostatacancer.

Allt dokumenteras av det medföljande kamerateamet och visas under 13 veckor i talkshowen "Ystad-Haparanda", som visas på söndagar kl. 19 på TV8 från platser runt om i Sverige.

Prostatacancer är vanligaste cancerformen hos män, både Fylking och Aschberg ligger i riskzonen. Varje år får cirka 9 000 män i Sverige beskedet att de har prostatacancer. Det innebär att vi hör till de länder som har den största förekomsten av prostatacancer i världen.

Så har ni några bra förlag på vad gubbarna ska göra för uppdrag? Eller vill du hjälpa till och förbereda inför inspelningen? Eller bara vara med som publik? Kolla in promenadplanen med inspelningsplaser och tidpunkter, som ni hittar här, för mer information.Mer information om prostatacancer hittas här
Cancerfondens hemsida hittar ni här
Information om Ystad-Haparanda och Gertsblogg hittar ni här
Aschbergsblogg hittar ni här
Mustaschkampen, Ystad-Haparanda hittar ni här

Promenadplanen med inspelningsplaser och tidpunkter, finns här.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Tesstamente

Jättebra att prostatacancer äntligen får mer uppmärksamhet, ser fram emot programmet!

2009-03-25 @ 21:06:46
URL: http://tesstamente.blogg.se/
Postat av: Annette

Ja visst är produkterna bra!! Verkligen ÄLSKADE dom med en gång.. gjorde t o m under på en gammal tant som mig haha Allt bra med dig vännen?

Kram

2009-03-26 @ 11:59:04
URL: http://arom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0